ELEVII din Sectorul 1 invata cum sa aiba “O scoala curata, un oras CURAT!”

Primaria Sectorului 1 deruleaza, incepand de vineri, in toate scolile din aceasta zona administrativa, proiectul social-educational “O scoala curata, un oras CURAT!”, au anuntat reprezentantii institutiei.

Potrivit sursei citate, aceasta initiativa presupune constientizarea importantei colectarii selective a deseurilor, atat sub aspectul protectiei mediului si ocrotirii sanatatii publice, cat si din punct de vedere economic. De asemenea, actiunea presupune discutii interactive ale ELEVILOR cu specialisti in domeniu, proiectii de filme si distribuirea de materiale informative.

Citeste si: Aproape 90 de tone de deseuri reciclabile au fost colectate selectiv in primele trei luni ale anului in Sectorul 6

“Colectarea selectiva a deseurilor se inscrie in preocuparea constanta pe care Primaria Sectorului 1 a aratat-o in ultimii ani pentru protectia mediului. Vrem sa avem siguranta ca deseurile ajung sa fie reciclate, nu aruncate la groapa de gunoi. E necesar sa facem ceva pentru a proteja mediul inconjurator si pentru a pastra orasul CURAT. Trebuie sa respectam locul in care traim și sa avem grija de sanatatea noastra, a copiilor nostri si a generatiilor viitoare!”, a declarat Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1.

Citeste si: Legea privind salubrizarea, care stabileste obligativitatea colectarii selective a deseurilor, adoptata de Parlament

Prin intermediul acestui proiect social-educational, se urmareste stimularea comportamentului participativ al ELEVILOR din scolile generale din Sectorul 1, dezvoltarea capacitatii lor de a se angaja in actiuni si de a interactiona la nivelul grupurilor (din scoala si din afara scolii). Acestia vor avea posibilitatea de a-si valorifica propriile cunostinte referitoare la colectarea si reciclarea materialelor refolosibile si protejarea mediului inconjurator.

Organizatorii si-au propus ca fiecare ELEV sa constientizeze faptul ca, daca nu actioneaza in directia colectarii separate a deseurilor care se genereaza zilnic – ambalaje de hartie si carton, recipienti de plastic, sticla sau metal si deseuri electrice – acest lucru se va reflecta foarte curand intr-un grad ridicat de poluare a mediului ambiant.

Sursa foto: chimiainscoalamea.blogspot.com