ELEVII din Sectorul 1 invata sa manance SANATOS

ELEVII din Sectorul 1 invata cum sa manance SANATOS si cum sa se fereasca de produsele de tip ”fast-food” si ”junk-food”. 

Primaria Sectorului 1 impreuna cu Asociatia Green Gate deruleaza pana la sfarsitul lunii octombrie, in toate scolile generale din Sectorul 1, campania social-educationala ”Traieste sanatos, mananca inteligent!”.

Proiectul ii informeaza pe ELEVII claselor V-VIII din Sectorul 1 asupra alimentatiei corecte si asupra riscurilor si efectelor unei alimentatii necorespunzatoare asupra sanatatii. Acestora li se explica consecintele negative care rezulta din consumul excesiv de grasimi, sare, zahar, indulcitori si aditivi alimentari, in detrimentul compusilor cu efect benefic, cum ar fi fibre, vitamine sau minerale. Initiatorii campaniei si-au propus corectarea stilului de viata al scolarilor din Sectorul 1 in sensul modificarii comportamentului alimentar necorespunzator.

Citeste si: Campanie ANTI-DROG in scolile din Sectorul 1

“In ultimii ani asistam, mai ales in randul copiilor si adolescentilor, la modificarea stilului de viata: alimentatia sanatoasa a fost inlocuita cu produsele de tip fast-food, iar sportul si miscarea in aer liber cu statul exagerat in fata calculatorului si televizorului. Acest lucru conduce la extinderea fenomenului obezitatii in randul copiilor cu consecinte nefaste pe termen lung asupra starii de sanatate a populatiei. Nu putem sta impasibili si sa asistam cum sanatatea copiilor nostri se inrautateste in fiecare an din cauza alimentatiei necorespunzatoare,” a declarat ANDREI CHILIMAN, primarul Sectorului 1,.

Citeste si: STUDIU MS: Aproximativ UN SFERT dintre copiii romani de opt ani sunt SUPRAPONDERALI sau OBEZI

In cadrul campaniei ”Traieste sanatos, mananca inteligent!” scolarii invata sa deosebeasca hrana sanatoasa de cea nociva. Acest lucru se realizeaza prin distribuirea unor pliante informative si organizarea unor sesiuni de informare sustinute de DANA NALBARU, FLORIN GROZEA (Trupa HI-Q) si Doru Todorut (Deepcentral). Aceste sesiuni de informare sunt menite sa incurajeze adoptarea unui regim de viata echilibrat: alimentatie sanatoasa, activitate fizica, combaterea sedentarismului, limitarea timpului petrecut in fata televizorului si a computerului.

De asemenea, va fi prezentat un film documentar cu mesajul ”Asa DA!”, ”Asa NU!”, care sa imbogateasca cunostintele elevilor despre alimentele nerecomandate si despre bolile provocate de o alimentatie neechilibrata. Pliantele informative, dvd-urile, dar si sesiunile de lucru cu nutritionisti vor ajuta tanara generatie sa adere la un stil de viata sanatos.

Sursa foto: Primaria Sectorului 1