Elevii intra in VACANTA DE VARA. Calendarul noului an scolar!

VACANTA DE VARA. Majoritatea elevilor intra, vineri, in vacanta de vara, pana in 15 septembrie, cand revin la cursuri pentru anul scolar 2014 – 2015, in timp ce altii au de sustinut examene de bacalureat, evaluare nationala sau corigente.

VACANTA DE VARA. Pentru elevii care care nu au promovat anul scolar 2013 – 2014, perioadele de desfasurare a examenelor de corigenta au fost stabilite intre 6 august si 5 septembrie in functie de ciclul de invatamant.

Citeste si: MINISTRUL EDUCATIEI, MESAJ DE ULTIMA ORA PENTRU ELEVI SI PROFESORI

Astfel, elevii clasei a VIII-a vor sustine corigenta in perioada 18 – 20 august. Cei care promoveaza se pot inscrie la admiterea in clasa a IX-a, pe locurile ramase libere, in a treia etapa de admitere.

VACANTA DE VARA. Elevii care sunt in clasa a XII-a, anul de completare in invatamantul special, stagii de pregatire practica si invatamant profesional sustin corigenta intre 6 si 7 august. Elevii din clasele terminale de liceu are au promovat corigenta se pot inscrie, in 8 august, la sesiunea de bacalaureat august-septembrie.

Cei din invatamantul primar, gimnazial, liceal si profesional, in alte clase decat cele terminale, si din scolile postliceale si de maistri dau corigenta in perioada 1 – 5 septembrie.

VACANTA DE VARA. Potrivit unui proiect al Ministerului Educatiei Nationale (MEN), anul scolar 2014 – 2015 va avea 177 de zile de cursuri si 34 de zile de VACANTA, fara cea de vara, fiind structurat, ca si acesta, pe doua semestre.

Citeste si: PESTE 50.000 DE COPII SI TINERI SUNT ASTEPTATI IN VACANTA DE VARA IN TABERELE MTS

Semestrul I va avea cursuri in perioade curpinse intre 15 septembrie (luni) si 30 ianuarie. In perioada 1 – 9 noiembrie, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar vor fi in VACANTA. VACANTA DE IARNA va incepe sambata, 20 decembrie si se va incheia duminica, 4 ianuarie, iar cea intersemestriala va fi intre 31 ianuarie si 8 februarie.

VACANTA DE VARA. Semestrul al II-lea va incepe luni, 9 februarie, si va fi intrerupt de VACANTA DE PRIMAVARA, programata intre 11 aprilie si 19 aprilie. Cursurile vor fi reluate in 20 aprilie, anul scolar urmand sa se incheie pe 19 iunie.

VACANTA DE VARA de dinaintea anului scolar 2015 – 2016 va fi intre 20 iunie si 13 septembrie.

Sursa foto: stirileprotv.ro