Elevii romani au obtinut 11 MEDALII, dintre care sase de AUR, la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada

Olimpicii romani au obtinut sase MEDALII de AUR, patru de argint si una de bronz la a XXI-a editie a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada, desfasurata in perioada 5 – 11 iulie, in Republica Sakha (Federatia Rusa), a anuntat vineri Ministerul Educatiei Nationale.

Elevii romani au obtinut MEDALII la toate cele patru probe ale concursului: informatica, matematica, fizica si chimie.

Pe discipline, rezultatele olimpicilor romani sunt urmatoarele:

CHIMIE: MEDALII DE AUR – Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Cristian Robert Raclea (clasa a X-a/la Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Galati), medalie de argint – Diana-Ioana Anastase (clasa a XI-a/Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta).

Citeste si: REZULTATE DE EXCEPTIE obtinute de elevii romani la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori

MATEMATICA: MEDALIE DE AUR – Filip-Alexandru Ion (clasa a IX-a/Colegiul National „Mihai Viteazul” din Bucuresti), medalie de argint – Rares Stefan Tudose (clasa a IX-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si medalie de bronz – Theodor Razvan Lucescu (clasa a IX-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti).

INFORMATICA: trei MEDALII DE AUR – Darius Marian (clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti), respectiv Stelian Teodor Ionescu si Paul-Andrei Gramatovici, ambii elevi in clasa a X-a la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti.

FIZICA: doua medalii de argint – Andrei Catalin Raduc si Horia Petru Nicolaescu, ambii elevi in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. La concursul de fizica a participat si Mihai Ovidiu Popa, elev in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Citeste si: REZULTATE EXCEPTIONALE obtinute de elevii romani la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale

La editia din acest an a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada au participat peste 150 de concurenti din Romania, Federatia Rusa, Bulgaria, Serbia si Macedonia. Lotul olimpic revine in tara vineri, la ora 20.05, pe Aeroportul International „Henri Coanda”.