Elevii romani au obtinut doua medalii de aur la Olimpiada Internationala de Informatica

Lotul olimpic de informatica al Romaniei a reusit inca o performanta remarcabila pe plan extern, doua medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz, la a XXV-a editie a Olimpiadei Internationale de Informatica.

Medaliati la numeroase competitii internationale, Rares Darius Buhai (clasa a X-a/Colegiul National „Liviu Rebreanu”) si Vlad Alexandru Gavrila (clasa a XII-a/Liceul International de Informatica din Capitala) si-au adaugat in palmares noi medalii de aur, la fel ca la precedenta editie. Andrei Heidelbacher, elev in clasa a XI-a la Colegiul National „C. D. Loga” din Timisoara, a obtinut o medalie de argint, iar Mihai Popa, elev in clasa a XII-a la Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova, a intrat in posesia medaliei de bronz.

Olimpiada Internationala de Informatica s-a desfasurat la Brisbane (Australia), in perioada 6-12 iulie, si a reunit 304 de concurenti din 81 de tari. Olimpicii romani revin in tara, duminica, 14 iulie, pe Aeroportul International „Henri Coanda”, la ora 13.05.

Foto: Realitatea