Elevii saraci care au mai mult de 20 de absente nemotivate pe semestru raman fara alocatii

Guvernul a majorat alocatiile pentru 500.000 de copii, insa acestia vor pierde banii daca aduna mai mult de 20 de absente nemotivate pe semestru. O masura similara a fost luata si anul trecut cand, in primul semestru al anului scolar 2013 – 2014, peste 1.500 de elevi din Mures, care au inregistrat un numar record de absente la nivel national, au ramas fara alocatii.

In total, peste 18.000 de copii au ramas fara alocatii din cauza absentelor, dupa ce fiecare elev a acumulat peste 20 de absente. Aceeasi sanctiune se va aplica si in cazul alocatiilor marite, transmit televiziunile de stiri.

Citeste si: ALOCATII majorate pentru copiii din familiile nevoiase

Conform masurii aprobate de Guvern, cinci sute de mii de copii, care provin din familii cu venituri reduse ar urma sa beneficieze, incepand de luna viitoare, de majorarea alocatiilor.

“Aceasta crestere va fi cu cate 42 de lei pentru fiecare copil, pentru toti cei 500.000 de copii care provin din familii sarace, in care fiecare membru are sub 530 de lei net pe luna. Marirea va intra in vigoare de la 1 noiembrie”, a spus ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Rovana Plumb.

Citeste si: SALARIUL MINIM va creste din ianuarie 2015