ELEVII si PRESCOLARII intra de vineri in VACANTA

ELEVII si PRESCOLARII vor intra de vineri in VACANTA intersemestriala, ei urmand sa se intoarca la cursuri luni, pe 9 februarie, potrivit calendarului anului scolar aprobat de Ministerul Educatiei.

Cursurile semestrului al doilea vor incepe pe 9 februarie si se vor incheia pe 10 aprilie, iar vacanta de primavara este cuprinsa intre 11 si 19 aprilie. ELEVII vor reveni la cursuri pe 20 aprilie si le vor incheia pe 19 iunie.

Saptamana 6-10 aprilie din semestrul al doilea va fi dedicata activitatilor extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului numit “Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”, avand un orar specific.

Citeste si: VACANTA DE IARNA S-A TERMINAT! Elevii se intorc in bancile scolii incepand de luni

Tezele din semestrul al II-lea vor fi sustinute, de regula, pana la data de 22 mai. Ministerul Educatiei a stabilit ca simularile examenelor nationale din anul scolar 2014-2015 se vor desfasura in zilele de 23, 24 si 25 februarie – Evaluarea Nationala, pentru elevii clasei a VIII-a, respectiv 2, 3, 4 si 6 martie – Bacalaureat, pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a. Absolventii de liceu vor putea sa se inscrie la prima sesiune a examenului de Bacalaureat intre 25 si 29 mai si vor incheia cursurile in 29 mai. Prima sesiune a examenului  de Bacalaureat va incepe pe 8 iunie, cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana.

Citeste si: CALENDARUL SIMULARILOR pentru EVALUAREA NATIONALA 2015 si BACALAUREAT 2015 a fost aprobat de Ministerul Educatiei

Evaluarea nationala va incepe anul acesta pentru absolventii de clasa a VIII-a pe data de 22 iunie, cu proba de limba si literatura romana.

Sursa foto: psnews.ro