ELEVII revin miercuri la CURSURI

ELEVII din invaţamantul preuniversitar vor reveni miercuri la scoala, dupa vacanta de primavara.

De asemenea, copiii din invatamantul prescolar se reintorc de miercuri in gradinite. Cursurile celui de-al doilea semestru al anului scolar se vor incheia vineri, 20 iunie. Astfel, vacanta de vara va incepe sambata, 21 iunie, si se va incheia duminica, 14 septembrie.

Tezele din semestrul al doilea al anului scolar 2013-2014 vor fi sustinute, de regula, pana la data de 23 mai.

Citeste si: Teste suplimentare pentru pregatirea elevilor de clasa a VIII-a la Matematica, publicate de MEN

Pentru ELEVII din clasa a VIII-a, anul scolar se va incheia mai devreme cu o saptamana, pe 13 iunie, pentru sustinerea EVALUARII NATIONALE. De asemenea, pentru ELEVII din clasele a XII-a sau a XIII-a din invatamantul liceal CURSURILE se vor incheia in data de 30 mai, ultimele patru saptamani ale anului scolar fiind dedicate dedicate desfasurarii examenului national de BACALAUREAT.

Inscrierile pentru EVALUAREA NATIONALA vor avea loc in perioada 16-18 iunie, iar prima proba a examenului, cea scrisa la Limba si literatura romana, va avea loc pe data de 23 iunie. Proba scrisa la Matematica este programata pentru 25 iunie. Primele rezultate vor fi afisate pe 27 iunie, pana la ora 16.00, iar contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi, intre orele 16.00 si 20.00. Rezolvarea contestatiilor va avea loc intre 28 si 30 iunie, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 1 iulie.

Pentru prima sesiune a examenului de BACALAUREAT din acest an, inscrierile se vor putea face intre 26 si 30 mai. Prima proba a examenului, cea pentru evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, va avea loc intre 10 si 12 iunie. Proba pentru evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna este programata intre 11 si 13 iunie, cea pentru evaluarea competentelor digitate, intre 16 si 20 iunie, iar cea pentru evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie international, intre 23 si 27 iunie. Proba scrisa la Limba si literatura romana va avea loc pe 30 iunie, cea scrisa la Limba si literatura materna pe 1 iulie, cea scrisa obligatorie a profilului, pe 2 iulie, iar cea scrisa la alegere a profilului si specializarii, pe 4 iulie. Primele rezultate vor fi anuntate pe 7 iulie, pana la ora 12.00, iar contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi, intre orele 12.00 si 16.00. Rezolvarea contestatiilor va avea loc in perioada 8-10 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 11 iulie.

Citeste si: BACALAUREAT 2014 VS EVALUARE NATIONALA 2014. REZULTATELE LA BACALAUREAT si EVALUARE, preambul pentru dezastrul din vara?

Si ELEVII din clasele al II-a, a IV-a si a VI-a vor sustine EVALUARI NATIONALE in cel de-al doilea semestru al anului scolar. Acestea se vor desfasura in doua sesiuni, in perioada 6-29 mai. Astfel, prima sesiune va avea loc in perioada 6-15 mai, iar ce de-a doua, in perioada 20-29 mai.

In prima sesiune, ELEVII din clasa a II-a vor sustine pe 6 mai proba la Limba romana scris si citit, pe 7 mai, pe cea la Limba materna scris si citit, iar pe 8 mai, pe cea la Matematica. ELEVII din clasa a IV-a vor da pe 13 mai proba la Limba romana si Limba materna), iar pe 14 mai, pe cea la Matematica. ELEVII din clasa a VI-a vor sustine pe 14 mai proba la Limba si comunicare, iar pe 15 mai, pe cea la Matematica si stiinte.

La sesiunea a doua vor participa ELEVII care au absentat din motive intemeiate la prima sesiune. Astfel, pentru clasa a doua pe 20 mai va avea loc proba la Limba romana scris si citit, pe 21 mai, cea la Limba materna scris si citit, iar pe 22 mai, cea la Matematica. Pentru clasa a VI-a, pe 27 mai este programata proba la Limba si comunicare, iar pe 28 mai, cea la Matematica si stiinte. La clasa a IV-a, pe 28 mai va avea loc proba la Limba romana, iar pe 29 mai, cea la Matematica.

Sursa foto: epochtimes-romania.com