ELEVILOR DIN ANII TERMINALI DE LICEU li se vor DECONTA MANUALELE in limita a 55 de lei

Elevilor aflati in anul scolar 2015 – 2016 in clasele a XI-a, a XII-a si a XIII-a li se vor DECONTA CHELTUIELILE PENTRU ACHIZITIONAREA MANUALELOR SCOLARE, in valoare de 55 de lei (pentru fiecare elev), prevede un proiect de Hotarare de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Educatiei, relateaza Agerpres.

Decontarea cheltuielilor se va face pe baza solicitarii scrise a elevului, insotita de factura fiscala din care sa reiasa numele elevului/ parintelui sau tutorelui legal instituit, suma achitata, titlurile manualelor achizitionate, autorii, editura, dupa caz. Suma va permite decontarea, cel putin partiala, a cheltuielilor elevilor pentru achizitionarea manualelor scolare.

Totodata, proiectul prevede ca se vor deconta sumele cheltuite pentru achizitionarea manualelor scolare care se regasesc in lista manualelor aprobate de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice pentru nivelul de clasa la care este inmatriculat elevul.

Numarul estimat de beneficiari in anul scolar 2015 — 2016 este de 362.512 elevi, iar suma estimata pentru decontarea manualelor scolare este de 19.938 mii lei si va fi avansata din bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice. “Bugetul Ministerului Educatiei urmeaza a fi suplimentat la rectificare cu aceasta suma”, prevede nota de fundamentare a proiectului.

CITESTE SI: MANUALE GRATUITE SI PENTRU ELEVII DE A XI-A SI A XII-A. CUM TREBUIE SA PROCEDEZE ELEVII CA SA LE FIE DECONTATE

Inspectoratele scolare judetene/ Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti transfera in bugetul unitatilor de invatamant liceal de stat care scolarizeaza elevi din ciclul superior al liceului sumele corespunzatoare pentru decontarea cheltuielilor pentru achizitionarea manualelor scolare, stabilite conform prevederilor prezentei hotarari si numarului de elevi inmatriculati in clasele a XI-a, a XII-a si a XIII-a.

Unitatile de invatamant vor deconta sumele cheltuite pentru care au fost depuse documente justificative pana la data de 15 noiembrie. Inspectoratele scolare judetene/ Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti vor solicita Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, pana la data de 25 noiembrie, sumele totale necesare pentru decontare, pe baza solicitarilor primite de la unitatile de invatamant. Decontarea se va efectua pana la data de 18 decembrie.

Sursa foto: radiocluj