ELICOPTER SMURD PRABUSIT IN SIUTGHIOL: Familiile pilotilor decedati au fost amendate

OMNIASIG, ACHITAT, DESPAGUBIRI, INLOCUIRE, AERONAVA, ACCIDENT AVIATIC, LACUL SIUTGHIOL. ACCIDENT, ELICOPTER SMURD

Familiile celor doi piloti decedati in accidentul aviatic produs pe Lacul Siutghiol din judetul Constanta au fost amendate, dupa deces, pentru ca nu au declarat moartea acestora in termen de 48 de ore. 

Astfel, familia pilotului a fost amendata cu 50 de lei de catre Starea Civila din Constanta, pentru ca nu a anuntat decesul in termen de 48 de ore. In cazul unei morti naturale, termenul este de trei zile pentru a declara decesul.

Citeste si: IMAGINI GREU DE URMARIT CU ELICOPTERUL SMURD! Proprietarul DRONEI PLANGE cand povesteste ce a vazut pe lac

Amenda a fost acordata pe 17 decembrie, undeva dupa ora 16, dupa 48 de ore de la prabusire, dar nu se tine cont de faptul ca decesul nu a fost declarat oficial decat pe data de 16.

Familia poate ataca aceasta decizie, în termen de 15 zile. Ei au preferat, insa, sa plateasca 25 de lei, pentru a-si putea înmormanta ruda.

Jurnalista Marilena Nedelcu, sora pilotului Petru Catuneanu, a declarat, la Realitatea TV: “La spital a fost declarat decesul la miezul noptii, 15 catre 16, a doua zi am ridicat si actele pe care scrie cauza decesului, cert medico legal. Cu acela mergi, cu toate actele, la Starea Civila, pentru a obtine certificatul de deces. Actul eu l-am obtinut pe 16 dupa ora 16, cand nu mai exista program. Deci am mers a doua zi, pe 17 dimineata.

CITESTE SI: ACCIDENT ELICOPTER SMURD: PRIMELE IMAGINI VIDEO surprinse de DRONA la locul prabusirii aparatului de zbor, facute PUBLICE 

Pentru noi nu mai conta oricum acea amenda, a fost o nebunie, mi s-a parut un film prost. Daca nu ar fi o tragedie, am putea face un film prost cu autoritatile”.

Jurnalista a dezvaluit si faptul ca familia celuilalt pilot a fost si ea amendata, chiar în fata procurorului militar si a unui colonel al MAI.