ACCIDENT ELICOPTER SMURD: EPAVA aparatului de zbor a fost adusa la MAL

ELICOPTER SMURD

Un elicopter SMURD cu patru persoane la bord s-a prabusit, luni dupa-amiaza, in Lacul Siutghiol din judetul Constanta, iar la fata locului au fost trimise echipaje de pompieri, Ambulanta, Politie si scafandri. Un membru al echipajului a fost resuscitat si dus la spital, insa din pacate a murit in cursul noptii. Aproape de miezul noptii a fost scos la mal pilotul elicopterului, Petre Catuneanu, insa fara semne vitale. In apa se mai afla, la miezul noptii, asistenta medicala Gabriela Camelia Harton. Copilotul elicopterului SMURD, Ginel Claudiu Cracanel, a fost gasit fara viata la o adancime de 6 metri, legat de scaun, dupa cum au anuntat scafandrii.

UPDATE 18.03: Epava elicopterului prabusit, luni dupa-amiaza, in lacul Siutghiol, a fost recuperata si adusa la MAL de echipele de interventie la 24 de ore de la producerea accidentului aviatic, urmand sa fie dusa la centrul CERONAV, de unde va fi preluata de catre anchetatori pentru a fi expertizata.

Scafandrii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea au reusit sa duca la mal, marti, in jurul orei 16.00, ce a mai ramas din elicopterul SMURD prabusit cu o zi in urma in apele lacului Siutghiol, respectiv corpul si carlinga aparatului de zbor.

Numeroase alte resturi ale elicopterului, intre care si coada aparatului de zbor, fusesera scoase la suprafata inca de luni noapte, in timpul operatiunilor de cautare si salvare.

Ramasitele au fost tractate pe o distanta de cativa kilometri, din zona in care s-a prabusit elicopterul, aflata la iesirea din Mamaia catre Navodari, si pana la pontonul Centrului Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale CERONAV, la intrarea in statiune dinspre Constanta, de unde urmeaza sa fie preluate de catre anchetatori pentru a fi expertizate.

UPDATE 12.34: Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti s-a sesizat din oficiu si a deschis un dosar in cazul elicopterului SMURD prabusit, CERCETARILE privind cauzele accidentului in care au murit cei patru membri ai echipajului fiind CONTINUATE la locul tragediei de procurori si criminalisti.

Dosarul a fost deschis la Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti imediat dupa ce elicopterul apartinand SMURD Constanta s-a prabusit in lacul Siutghiol, iar la locul accidentului au mers, luni, doi procurori militari, care au facut cercetarea la fata locului si au dispus masurile procedurale necesare.

“In cursul zilei de astazi, 16 decembrie 2014, la fata locului CONTINUA CERCETARILE efectuate de procurori cu sprijinul unor specialisti criminalisti din cadrul Politiei Romane”, arata Parchetul instantei supreme, intr-un comunicat de presa.

UPDATE 07.45La aproximativ 12 ore de la prabusirea elicopterului SMURD, scafandrii au reusit sa gaseasca si trupul celei de-a patra persoane care se afla in aparatul de zbor, fiind vorba despre asistenta medicala GABRIELA HARTON, in varsta de 38 de ani, care era insarcinata.

Trupul acesteia a fost gasit in jurul orei 04.30, decesul femeii fiind declarat chiar la fata locului.

UPDATE 00:15 – A treia persoana din elicopterul prabusit, adusa la mal de scafandri

A treia persoana din elicopterul SMURD prabusit in lacul Siutghiol a fost adusa, luni noapte, la mal de scanfandri, iar la ora transmiterii acestei stiri medicii ii fac masaj cardiac.

Potrivit primelor informatii de la fata locului, este vorba despre pilotul elicopterului prabusit, echipajele medicale care asteptau pe ponton incepând imediat sa ii faca masaj cardiac, barbatul urmând sa fie dus apoi in ambulanta SMURD, unde vor continua manevrele de resuscitare, dupa care va fi dus la spital si vor fi urmate aceleasi proceduri ca si in cazul copilotului gasit in urma cu aproape trei ore.

La ora transmiterii acestei stiri, echipele de interventie continua cautarile pentru gasirea celei de-a patra victime aflate in elicopterul prabusit in lacul Siutghiol, respectiv asistenta medicala.

UPDATE 00:00 – Medicul recuperat de pompieri si internat in stare critica la Spitalul Judetean Constanta a murit

Medicul din elicopterul SMURD prabusit in lacul Siutghiol, care era internat in stare critica la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, a murit, a declarat, luni seara, secretarul de stat in MAI Raed Arafat.

”Din pacate, am fost informati, si familia a fost informata, ca medicul a decedat, a fost declarat decedat la spital acum câteva minute. Au fost facute toate incercarile pentru a-i salva viata, dar din pacate asta este situatia”, a spus Raed Arafat.

Potrivit acestuia, copilotul este resuscitat, dar ”sansele sunt minime”.

”Nu credem ca vom reusi”, a continuat Arafat.

Laura Vizireanu, medicul aflat in elicopterul SMURD prabusit, a fost prima persoana recuperata de pompieri din apa. Aceasta a fost resuscitata initial de medicii de pe ambulanta timp de aproximativ 45 de minute, ea raspunzând manevrelor de resuscitare. Ulterior, femeia a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, fiind internata in stare critica la sectia de terapie intensiva.

UPDATE 23:40 – Arafat: Pilotii elicopterelor SMURD nu pot avea sub o mie de ore de zbor

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat, luni seara, ca pilotii elicopterelor SMURD ”nu pot avea sub o mie de ore de zbor”, in conditiile in care interventiile sunt ”foarte complexe si se aterizeaza in locuri necunoscute”.

Raed Arafat a spus ca elicopterul SMURD care s-a prabusit luni dupa-amiaza in lacul Siutghiol din judetul Constanta avea inspectia tehnica ”la zi”, fiind verificat la Eurocopter.

”Este un elicopter cu care zburam in cadrul MAI si pentru SMURD, si pentru Politie. Are inspectia si totul la zi, a fost trimis de Inspectoratul de Aviatie la Eurocopter, a fost verificat. Din punct de vedere tehnic nu punem la indoiala ca elicopterul n-ar fi fost in stare tehnica buna de zbor. Conditiile meteo au fost ok, au zburat pe conditii meteo bune”, a afirmat Arafat.

El a precizat ca pilotii elicopterelor SMURD ”nu pot avea sub o mie de ore de zbor”.

”Elicopterele SMURD zboara cu piloti cu experienta. Pilotul comandant al elicopterului, de regula, nu poate avea sub o mie de ore de zbor. Copilotul poate sa aiba mai putin, dar pilotul comandant trebuie sa aiba de la un anumit numar de ore in sus, fiind interventiile foarte complexe si pentru ca se aterizeaza in locuri necunoscute. Asa ca pilotul, aici, nu avea cum sa fie in afara regulei”, a declarat Raed Arafat.

El a mai spus ca la ora 16.11 a fost facut apelul la 112, privind prabusirea elicopterului.

”Din rapoartele pe care le-a primit pâna acum, de la Serviciul de Ambulanta Constanta trei echipaje au fost trimise si au sosit la fata locului la 16.17, 16.19 si 16.20. Au fost trimise de la ISU echipe de interventie, care au sosit in jurul orei 16.25. Doua barci au intervenit initial si a venit si a treia barca. Barcile care au intervenit, una era cu motor, a doua era cu vâsle, iar a treia barca era cu motor. Acesta a fost modul in care s-a defasurat actiunea. Din informatiile pe care le am de la medicul sef de la SMURD, accidentul a fost anuntat la 16.18, iar la 16.40 – 16.45 deja erau doua barci in larg la interventie”, a declarat Arafat.

Potrivit sursei citate, copilotul este in stop cardiac, in soc hipotermic si este resuscitat, fiind dus la Spitalul Judetean Constanta.

UPDATE 23:09: Premierul Victor Ponta a cerut solidaritate si sprijin atat pentru familiile care au avut de suferit in urma prabusirii elicopterului SMURD in Lacul Siutghol, cat si pentru restul membrilor acestui serviciu medical de urgenta “despre care se aude doar cand fac lucruri extraordinare sau cand au accidente”.

“Din pacate, ziua de azi este o zi marcata de o tragedie a unor oameni care, ca multi alti colegi ai lor, isi pun viata in pericol tot timpul si sunt convins, si vicepremierul Oprea, si secretarul de stat, domnul Arafat, si toti cei de acolo ne vor ajuta sa vedem ce s-a intamplat exact si sa aratam solidaritate si sprijin nu doar pentru victime si familiile lor, dar si pentru cei care, foarte multi, pe care am avut ocazia sa-i intalnesc si pe care nu-i cunoastem decat atunci cand eventual reusesc un lucru extraordinar sau cand au un accident de acest gen si vreau sa le multumim tuturor si sa-i apreciem tot timpul pentru ceea ce fac”, a spus Ponta, luni seara.

UPDATE 22:00 Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, luni seara, ca, in urma unei decizii a Inspectoratului de Aviatie, toate elicopterele SMURD de la serviciile din tara vor fi oprite la sol pana se va stabili ca e sigur sa se zboare cu ele.

Arafat a spus ca in tara sunt opt baze aeriene SMURD functionale, iar toate aparatele de zbor de la acestea vor fi oprite la sol, in urma unei decizii a Inspectoratului de Aviatie.
“E decizia Inspectoratului de Aviatie, e o decizie ințeleapta si corecta”, a spus Raed Arafat.

Arafat a precizat ca elicopterele nu vor mai fi folosite la intervenții pana cand nu se va stabili, in urma verificarilor, ca este sigur sa se zboare cu ele. El a mai declarat ca elicopterul care s-a prabușit in lacul Siutghiol este un “elicopter recent, nou” si nu avea probleme tehnice, recent el avand facuta si revizia tehnica de catre Eurocopter.

Intrebat daca reproseaza ceva echipelor de interventie, Arafat a raspuns: “La acest moment suntem axați pe recuperarea victimelor, apoi vom analiza fiecare minut de intervenție. Din datele pe care le am pana acum, deocamdata, nu am ce reproșa. Echipele au ajuns la intervenție in 15-16 minute”.

UPDATE 21:40 Potrivit secretarului de stat in MAI Raed Arafat, este vorba despre copilotul elicopterului prabusit, echipajele medicale aflate la fata locului incepand imediat masajul cardiac.
Arafat a spus ca barbatul este in stop-cardiorespirator si in soc hipotermic si posibil si cu traumatisme.

“Omul este in stop cardio-respirator si nu are semne vitale, dar conform procedurii avem obligatia sa il resuscitam cel putin pana se mai incalzeste sa vedem daca cordul porneste”, a explicat Arafat.

El a mentionat insa ca situatia este grava si ca sansa de supravietuire este foarte mica. Arafat a refuzat sa dea numele copilotului, spunand doar ca a vorbit cu tatal acestuia, pe care l-a informat despre situatie. Secretarul de stat in MAI a spus ca urmeaza sa fie adus la mal trupul altei victime disparute in lacul Siutghiol.

UPDATE 21:27 Victimele accidentului aviatic de la Constanta sunt cautate in lacul Siutghiol cu ambarcatiuni cu vasle, pentru a se evita producerea unor accidente in conditii de vizibilitate scazuta, transmite Ministerul Afacerilor Interne (MAI) intr-un comunicat.

“Cautarile pentru gasirea tuturor membrilor echipajului elicopterului continua, actionandu-se cu noua ambarcatiuni de diferite tipuri cu mijloace de iluminat subacvatice si de suprafata, avand la bord echipe de scafandri ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (din cadrul Ministerului Afacerilor Interne) si ai Ministerului Apararii Nationale. Precizam ca in conformitate cu procedurile de cautare, in zona de actiune a scafandrilor sunt folosite ambarcatiuni cu vasle, pentru a evita producerea unor accidente in conditii de vizibilitate scazuta”, se arata in comunicatul MAI.

Totodata, un elicopter al Ministerului Apararii Nationale survoleaza lacul Siutghiol pentru a lumina zona de cautare a scafandrilor.
La fata locului sunt mobilizati peste 150 de pompieri, jandarmi, politisti, politisti de frontiera din cadrul Garzii de Coasta si militari, dintre care 42 sunt scafandri profesionisti, mai precizeaza reprezentantii MAI.

UPDATE 21:40: Potrivit secretarului de stat in MAI Raed Arafat, este vorba despre copilotul elicopterului prabusit, echipajele medicale aflate la fata locului incepand imediat masajul cardiac. Arafat a spus ca barbatul este in stop-cardiorespirator si in soc hipotermic si posibil si cu traumatisme.

“Omul este in stop cardio-respirator si nu are semne vitale, dar conform procedurii avem obligatia sa il resuscitam cel putin pana se mai incalzeste sa vedem daca cordul porneste”, a explicat Arafat.

El a mentionat insa ca situatia este grava si ca sansa de supravietuire este foarte mica. Arafat a refuzat sa dea numele copilotului, spunand doar ca a vorbit cu tatal acestuia, pe care l-a informat despre situatie. Secretarul de stat in MAI a spus ca urmeaza sa fie adus la mal trupul altei victime disparute in lacul Siutghiol.

UPDATE 21:27 Victimele accidentului aviatic de la Constanta sunt cautate in lacul Siutghiol cu ambarcatiuni cu vasle, pentru a se evita producerea unor accidente in conditii de vizibilitate scazuta, transmite Ministerul Afacerilor Interne (MAI) intr-un comunicat.

“Cautarile pentru gasirea tuturor membrilor echipajului elicopterului continua, actionandu-se cu noua ambarcatiuni de diferite tipuri cu mijloace de iluminat subacvatice si de suprafata, avand la bord echipe de scafandri ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (din cadrul Ministerului Afacerilor Interne) si ai Ministerului Apararii Nationale. Precizam ca in conformitate cu procedurile de cautare, in zona de actiune a scafandrilor sunt folosite ambarcatiuni cu vasle, pentru a evita producerea unor accidente in conditii de vizibilitate scazuta”, se arata in comunicatul MAI.

UPDATE – Echipele de interventie au adus cu salupa la mal trupul unuia dintre disparutii in lacul Siutghiol

Echipele de interventie au adus cu salupa la mal, luni seara, in jurul orei 21.25, trupul unuia dintre cei trei disparuti in lacul Siutghiol, in urma prabusirii elicopterului SMURD, la ora transmiterii stirii echipele medicale facandu-i masaj cardiac.

UPDATE 20:59 – Femeia adusa la mal dupa prabusirea elicopterului, internata in stare critica la terapie intensiva

Femeia adusa la mal dupa prabusirea elicopterului SMURD in lacul Siutghiol si care a fost transportata cu o ambulanta la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta este internata in stare critica la sectia de terapie intensiva, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, Laura Vizireanu, medicul aflat in elicopterul SMURD care s-a prabusit in lacul Siutghiol, a fost internata la sectia de terapie intensiva, starea acesteia fiind critica.

Vezi aici imagini video de la accident

Pe de alta parte, reprezentantii Aeroportului International ”Mihail Kogalniceanu” din Constanta au declarat ca elicopterul a aterizat pe aeroport la ora 15.49, pentru o escala de alimentare.

”La 15.55 a inceput alimentarea, iar la ora 16.00 a fost incheiata, fara a se inregistra probleme in timpul operatiunii, aceasta fiind supravegheata de personalul specilizat din cadrul aeroportului. La ora 16.07 elicopterul a decolat in conditii normale, conditiile meteo fiind favorabile, iar dupa decolare nu au fost identificate probleme de catre controlorii de zbor”, au precizat reprezentantii Aeroportului ”Mihail Kogalniceanu”.

UPDATE 20:58 – Motorul primei barci ajunse la locul accidentului aviatic nu a pornit; pompierii au folosit vaslele

Interventia la locul accidentului aviatic de la Constanta a fost facuta la 15 minunte de la primirea apelului la 112, primele echipe ajungand acolo cu o barca penumatica al carei motor nu a pornit, astfel ca, pentru a nu pierde timpul, pompierii au folosit vaslele, spune purtatorul de cuvant ISU.

UPDATE 19.59: Ministrul Sanatatii, NICOLAE BANICIOIU, a declarat ca prognosticul este rezervat in cazul medicului care facea parte din echipajul elicopterului SMURD.

Potrivit ministrului, medicul se afla la Sectia Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, pe ventilatie artificiala.

“Are puls si tensiune, dar prognosticul este destul de rezervat. Primul apel inregistrat a fost la 16.10, iar la 16 si 14 minute, patru ambulante au plecat catre locul accidentului, unde au ajuns la 16.30. Iar la 16.45 victima era deja intr-una din barci si se incepuse procedura de resuscitare”, a afirmat Banicioiu.

UPDATE 19.56: Scafandrii care actioneaza in lacul Siutghiol pentru gasirea membrilor echipajului au scos la suprafata primele bucati din elicopter.

Acestea au fost aduse la mal, de unde au fost ridicate de jandarmi si incarcate in camioane, urmand sa fie expertizate.

UPDATE 19.02: GABRIEL OPERA a precizat ziaristilor prezenti la fata locului ca a fost găsita carlinga aparatului de zbor prabusit si ca se fac toate eforturile necesare pentru gasirea celorlalti membri ai echipajului. “Se actioneaza intens pentru gasirea victimelor. Echipele au reusit sa gaseasca carlinga elicopterului prabusit. Se fac in continuare eforturi sustinute”, a declarat vicepremierul GABRIEL OPREA.

UPDATE 18:55: Conform unui scafandru aflat la fata locului, vizibilitatea in apa este foarte slaba, de cel mult jumatate de metru, iar adancimea apei este de cel putin patru metri. Deocamdata scafandrii au gasit doar jumatate coada elicopterului, dar nu gasesc carlinga, unde se presupune ca se afla prinse celelalte persoane din elicopter.

UPDATE 18.50: Vicepremierul GABRIEL OPREA a ajuns in zona accidentului aviatic in care a fost implicat un elicopter EC 135, operat de SMURD Constanta, se arata intr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru intensificarea cautarilor membrilor echipajului elicopterului prabusit in zona lacului Siutghiol din judetul Constanta, din ordinul vicepremierului GABRIEL OPREA un elicopter cu echipe de salvatori din Bucuresti este deja in zbor spre zona accidentului.

Totodata, vicepremierul GABRIEL OPREA a solicitat interventia de urgenta a scafandrilor militari din cadrul Ministerului Apararii Nationale pentru a participa la misiunea de cautare. Primele forte suplimentare au ajuns deja la locul accidentului.

Potrivit ISU Dobrogea, primele echipaje au ajuns la fata locului la ora 16.30. Prima persoana din echipaj a fost gasita la ora 16.45.

UPDATE 18.14: Coada elicopterului a fost gasita de echipele de interventie.

UPDATE 18.09: Asistenta care se afla in elicopter, in varsta de 38 de ani, era insarcinata, potrivit iubitului acesteia, Cristian Ciortan. El a primit doar cu zece minute inainte de tragedie un SMS de la Gabriela Harton, logodnica sa, care ii confirmase ca este insarcinata si ii spunea ca este in elicopter si se indreapta spre Aeroporul Kogalniceanu, pentru a alimenta cu combustibil.

UPDATE 17.59: Potrivit oficialilor din cadrul Aeroportului Kogalniceanu, elicopterul aterizase, la ora 15.48, pentru alimentare. La ora 16.00 operatiunile de alimentare cu combustibil s-au incheiat. Aparatul de zbor a decolat la ora 16.07. Conform controlorilor de zbor din turnul de control, toate operatiunile de alimentare si decolare s-au desfasurat in conditii normale, fara niciun incident. Destinatia aparatului de zbor era Tuzla.

La ora 16.18, turnul de control al Aeroportului Kogalniceanu s-a sesizat si a incercat sa ia legatura cu pilotul eliopterului pentru ca, in mod normal, acesta ar fi trebuit sa semnaleze iesirea din spatiul de control al Romatsa. La ora respectiva, aparatul de zbor trebuia sa fi ajuns la Agigea, a precizat directorul Romatsa, Victor Onofrei. Potrivit acestuia, pilotul elicopterului nu a apucat sa comunice vreo problema.

Elicopterul era dotat cu flotoare, iar specialistii nu-si dau seama de ce acestea nu au fost activate de pilot in momentul in care aparatul de zbor a ajuns deasupra lacului.

UPDATE 17.49: Directorul medical al Serviciului Judetean de Ambulanta (SJA) Tulcea, Dumitru Valcu, a declarat, luni, ca in cursul dupa-amiezii a predat echipajului unui elicopter SMURD sosit de la Constanta o femeie in varsta cu insuficienta respiratorie acuta și embolism pulmonar.

Potrivit directorului SJA, batrana fusese operata la Spitalul Judetean de Urgenta Tulcea și urma sa fie transferata la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta pentru investigatii medicale complexe, la solicitarea medicilor tulceni.

Elicopterul se ducea catre baza de la Aeroportul International Constanta — Mihail Kogalniceanu, pentru realimentarea cu combustibil.

UPDATE 17.44: Femeia care a fost scoasa din apa a fost salvata. Ea prezinta semne vitale si fost internata la sectia Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta Constanta.. Este vorba despre medicul Laura Vizireanu, din cadrul Unitatii de Primiri Urgente a SJ Constanta. Laura Vizireanu are 40 de ani si este mama unui baietel de noua ani. La spital au ajuns si apropiatii Laurei, care se roaga pentru viata ei.

UPDATE 17.37: Procurorii militari au deschis dosar penal in rem.

UPDATE 17.33: Persoane aflate in zona lacului la momentul producerii accidentului spun ca elicopterul SMURD s-a prabusit in apa la o distanta de cateva sute de metri de mal, iar la scurt timp au vazut flacari si fum.

Oamenii mai spun ca au auzit strigate de ajutor si ca ulterior aparatul de zbor s-a scufundat. Martorii au mai spus ca membrii echipajului reusisera sa iasa din aparatul de zbor scufundat in apa lacului, acestia plutind o perioada de timp agatati de epava aparatului.

Persoanele aflate pe mal mai relateaza ca au sunat la 112 si ca primii care au ajuns cu ambarcatiune, respectiv o barca peneumatica, fiind pompierii, insa a durat cateva zeci de minute.

UPDATE 17.29: Starea medicului adus la mal este foarte grava, iar medicii incearca de mai bine de 45 de minute sa o resusciteze pe femeie, insa aceasta nu raspunde manevrelor si este in continuare in stop cardio-respirator, afirma directorul SAJ Constanta.

UPDATE 17.18: Aparatul de zbor avea numai un an de funcționare si fusese cumparat de Consiliului Judetean Constanta in noiembrie 2013, fiind dat in comodat serviciului SMURD in urma cu o luna.

UPDATE 17.00: Una dintre victime a fost transportata spre mal, medicii incercand sa o resusciteze in barca. Este vorba despre doctorita care era in elicopter s care este in stop cario-respirator, incercandu-se resuscitarea ei. Potrivit dr. Ionut Cealera, director medical la Ambulanta Constanta, doar unul dintre pasagerii elicopterului a fost salvat pana acum, ceilalți trei fiind cautati in continuare cu scafandri si barci.

UPDATE 16.48: Vicepremierul GABRIEL OPREA se va deplasa la locul accidentului. Vicepremierul este insotit de o echipa de procurori militari, criminalisti si conducerea MAI. Din dispozitia lui GABRIEL OPREA a fost activat Centrul Operativ de la nivelul Guvernului si de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru coordonarea interventiei la fata locului.

La bordul elicopterului se afla doar echipajul medical format din patru persoane. Este vorba despre pilot, copilot, un medic si o asistenta. Surse aflate la fata locului afirma ca cei patru membri ai echipajului au supravietuit accidentului si se afla la suprafata apei, pe epava elicopterului. Conform unuia dintre membri echipajului de la Ambulanta, elicopterul s-a prabusit in apa lacului. Epava nu a putut fi localizata, in zona lasandu-se intunericul si ceata. Mai multe persoane au sarit in lac in încercarea de a ajuta ranitii.

Citeste si: ACCIDENT AVIATIC SIBIU: MApN a anuntat IDENTITATEA celor zece victime

Serviciul de Ambulanta Constanta a trimis patru autovehicule catre locul in care a avut loc accidentul. La fata locului au fost trimise echipaje de pompieri, Politie si scafandri. De asemenea, procurorii militari se indreapta spre locul accidentului.

Elicopterul se indrepta spre Tulcea, unde a fost solicitat pentru a prelua un pacient cu embolie pulmonara si a-l aduce la Spitalul Judetean Constanta. Accidentul a fost anuntat prin doua apeluri la numarul de urgenta 112.

 Sursa foto: adevarul.ro