Elicoptere ale MAI intervin cu echipe de salvatori in Buzau si Braila

Doua elicoptere ale MAI vor acorda sprijin persoanelor din zonele afectate de viscol. Elicopterele apartinand Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor transporta in Buzau echipe de salvatori care vor distribui alimente persoanelor din localitatile unde accesul este ingreunat, se arata intr-un comunicat de presa remis Mondo News.

Zeci de oameni sunt blocati de nameti in judetele Braila si Buzau, in urma ninsorilor si viscolului care au cazut in ultimele zile in zona. Peste 100 de sate din Buzau sunt izolate.

Aeronava, tip MI-17, se va deplasa in comuna Victoria, din judetul Braila, pentru a prelua de la dispensarul din localitate un barbat de 43 de ani, suspect de pancreatita, acesta urmand a fi transportat la o unitate medicala de specialitate.

Citeste si: Premierul Victor Ponta s-a suparat pe constanteni. Vezi aici motivul

De asemenea, aparatul de zbor se va deplasa si in localitatea braileana Scortaru Nou pentru a prelua de la punctul medical din comuna o femeie in varsta de 77 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral.

Potrivit MAI, 12 aeronave ale Inspectoratului General de Aviatie sunt pregatite sa decoleze, in functie de conditiile meteo, la solicitarile pentru acordarea de ajutor in situatii de urgenta.