ELICOPTERUL SMURD pentru REGIUNEA NORD-VEST va fi pus in FUNCTIUNE pana la sfarsitul lui 2014

ELICOPTERUL SMURD care va deservi Regiunea de Nord-Vest si care trebuia sa devina operational in luna iulie va fi pus in functiune inainte de sfarsitul anului si va avea baza la Zalau, a anuntat, joi, secretarul de stat in MAI RAED ARAFAT.

RAED ARAFAT a declarat, la Cluj-Napoca, la finalul ceremoniei in care a primit titlul de Profesor Honoris Causa al Universitatii “Babes-Bolyai”, ca au existat anumite intarzieri pe partea de pregatire a bazei de la Zalau.

Citeste si: Elicoptere SUPER PUMA, produse la Ghimbav in colaborare cu Airbus

“In Regiunea de Nord-Vest va opera ELICOPTERUL SMURD care a sosit deja, lucram acum pentru a-l pune in functiune. ELICOPTERUL va avea baza la Zalau, pentru ca se afla in mijlocul zonei si pentru a nu se anihila zona de interventie cu elicopterul de la Mures. Altfel am avea o zona descoperita in regiune, cum ar fi cea a judetelor Maramures, Satu Mare si Bihor. Va fi deservit si se va afla sub coordonarea Spitalului de Urgenta Cluj si a medicilor din Oradea. ELICOPTERUL trebuia sa fie operational in iulie, dar au fost intarzieri si pe partea de pregatire a bazei, astfel ca va intra in functiune inainte de sfarsitul anului”, a spus Arafat.

Citeste si: SMURD CLUJ, elicopter nou de peste 5 milioane de euro

Secretarul de stat in MAI anunta, in 28 iunie, ca ELICOPTERUL SMURD care va deservi Regiunea de Nord-Vest va deveni operational la sfarsitul lunii iulie.

ELICOPTERUL de terapie intensiva a costat 5,3 milioane de euro si a fost cumparat de Ministerul Sanatatii din fonduri europene.

Sursa foto: smurd.ro