Elicopterul SMURD prabusit in lacul Siutghiol nu avea defectiuni tehnice

ELICOPTER SMURD

Elicopterele SMURD au primit permis sa reia activitatea dupa ce accidentul de la Siutghiol a dus la oprirea zborurilor si verificarea tuturor aeronavelor, transmite MAI. Activitatea a fost reluata din Bucuresti, Targu-Mures, Iasi, Galati, Craiova si Arad, exceptie facand punctul din Constanta.

Comunicatul mai arata ca investigatiile preliminare ale accidentului aviatic produs in data de 15.12.2014 la Siutghiol efectuate de reprezentantii fabricantilor Airbus Helicopters Germania si Turbomeca Franta, au demonstrat ca nu exista indicii care sa suspecteze vreo cauza tehnica generatoare sau contributoare la producerea accidentului iar din punct de vedere tehnic nu exista motive pentru oprirea elicopterelor EC-135 la sol.

in aceste conditii, in cursul zilei de joi, o prima misiune a unui elicopter SMURD Bucuresti are loc in judetul Constanta pentru a aduce la spitalul Marie Curie din Bucuresti o fetita de 1 an si 3 luni cu insuficienta renala cronica.

Citeste si: DECIZIE MAI: ELICOPTERELE SMURD ZBOARA DIN NOU

Reamintim ca data de 15 decembrie, in conformitate cu procedurile interne, ca masura de siguranta, 9 elicoptere SMURD de tipul celui implicat in accident au fost oprite de la zbor.

in aceasta perioada, misiunile aeromedicale de tip SMURD au fost asigurate, in limita posibilitatilor, de celelalte aeronave apartinând Inspectoratului General de Aviatie al MAI, precum si de alte capabilitati asigurate de catre Ministerul Apararii Nationale.