ELISABETA POLIHRONIADE, supranumita regina sahului romanesc, a DECEDAT

Elisabeta Polihroniade, supranumita regina sahului romanesc, a murit, sambata, la varsta de 80 de ani, in urma unei lungi suferinte din cauza cancerului pancreatic de care suferea.

“Cea mai mare dorinta a domniei sale era sa fie introdus sahul in scoli. Avea un regret ca nu se investeste in sah. Pana si pe Nicolae Ceausescu l-a invatat domnia sa sa joace sah”, a declarat, pentru Realitatea TV, senatorul Marius Marinescu, un apropiat al acesteia. 

“A fost regina sahului romanesc, asa era supranumita, un adevarat ambasador al Romaniei. A obtinut mai multe medalii de aur la campionatele europene de sah. Organiza in Romania turneul regilor. Aveam o relatie de familie cu domnia sa. Faceam parte din aceeasi federatie de protetie a mediului, animalelor si patrimoniului cultural. Iubea oamenii, natura, nu mai zic de sah. Cea mai mare dorinta a domniei sale era sa fie introdus sahul in scoli. Avea un regret ca nu se investeste in sah, ca nu e considerat un sport de masa. Isi dorea lucrul asta. Pana si pe Nicolae Ceausescu l-a invatat domnia sa sa joace sah”, a declarat senatorul Marius Marinescu.

Elisabeta Polihroniade a fost de noua ori campioana mondiala la sah. 

Trupul neinsufletit al Elisabetei Polihroniade va fi depus la Biserica “Domnita Balasa”, din Bucuresti, inmormantarea urmand sa aiba loc la Manastirea Cernica. 

Sursa foto: cugetliber