Elon Musk a prezentat noi detalii despre Starship, nava spațială va transporta în jur de 100 de persoane pe Lună și Marte! Video

Elon Musk, CEO-ul SpaceX, a prezentat sâmbătă seară nava spaţială Starship proiectată de compania sa pentru a transporta un număr mare de oameni şi mărfuri între Lună şi Marte, relatează Agerpres.

Nava spaţială Starship a SpaceX ar putea ajunge şi în alte locuri din sistemul solar şi va putea fi utilizată de mai multe ori, a declarat Musk în timpul prezentării noilor detalii despre acest proiect, în cadrul unui eveniment transmis în direct sâmbătă seară din statul american Texas. Până la o sută de persoane ar putea călători în spaţiu, în cadrul unor zboruri interplanetare de lungă durată. Capacitatea Starship de a transporta un număr mare de oameni şi o cantitate importantă de mărfuri ar putea ajuta la înfiinţarea unei eventuale baze pe Lună, precum şi a oraşelor marţiene.

Nava spațială ar putea avea primul zbor orbital în mai puțin de șase luni, deoarece SpaceX va lucra într-un ritm fără precedent. “Acest lucru va suna total nebunesc, dar cred că vrem ajungem pe orbită în mai puțin de șase luni”, a spus Musk, în Texas, care a prezentat nava cosmică Starship. Noua creaţie a SpaceX are 50 de metri înălțime și primul zbor de test va avea loc în două luni.

În varianta prototip, prezentată la evenimentul din Texas, Starhsip are o înălţime de 50 de metri. Variantele care vor merge pe orbită vor avea şi un propulsor auxiliar detaşabil, ceea ce va duce înălţimea Starship la 112 metri. Marea inovaţie a SpaceX este că noua navă va putea fi realimentată în spaţiu, ceea ce deschide calea către misiuni spre alte planete. Musk a mai spus că Mk1 și Mk2 (prototip similar construit la filiala din Florida a SpaceX) vor fi propulsate de cel puțin trei motoare de ultimă generație Raptor, construite tot de companie.

Sursa video: youtube