Elon Musk, CEO Tesla, elogiază Bitcoinul: Mai bun decât banii de hârtie!

Elon Musk, fondator și CEO al Tesla și SpaceX, și-a reafirmat public sprijinul pentru Bitcoin, acesta declarând că monedele digitale oferă o alternativă îmbunătățită la banii convenționali.

Într-un interviu podcast pentru firma de investiții ARK Invest, pe 19 februarie, Musk a vorbit despre opiniile sale despre viitorul companiilor sale și a răspuns tranșant la întrebările despre criptomonede.

Musk a spus că este ferm convins de faptul că structura lui Bitcoin “este destul de strălucitoare”, adăugând: “Criptomonedele ocolesc controalele valutare. … banii de hârtie vor dispărea. Și criptomonedele reprezintă o modalitate mult mai bună de a transfera valori decât o bucată de hârtie, asta este sigur. “

Acestea fiind spuse, Musk a subliniat, de asemenea, aspecte ale industriei crypto, care deocamdată, îl determină să-și protejeze companiile față de o implicare în utilizarea și aplicarea tehnologiei blockchain.

Referindu-se la dezavantajele criptomonedelor, în cazul Bitcoin, de exemplu, el a spus că crede că utilizarea unei rețele mari de calcul pentru a-și asigura cotidianul este “energetic computațional”. El a adăugat că pentru o companie care are ca scop stimularea adoptării pentru o energie durabilă, este posibil să nu fie “o bună folosire a resurselor lui Tesla pentru a se implica în zona crypto.” “Este foarte intens din punct de vedere energetic să creați un bitcoin în acest moment”, a spus el.

Nu este prima dată când Musk a făcut observații cu privire la criptomonede. În luna octombrie a anului trecut, el a postat un tweet misterios despre achiziționarea Bitcoin care a provocat o serie de speculații în social media, deși acum a spus că a fost doar o glumă.

Imaginea lui Elon Musk a fost folosită, fraudulos, în numeroase rânduri de către escrocii care au încercat să folosească aspectul profilului său în programele cripto “give-away”. “Hackerii de Bitcoin și Ethereum sunt așa de hotărâți  pe Twitter încât am decis să mă alătur și am spus imediat că vreau să cumpăr niște Bitcoin”, a glumit el.