Emil Boc a CRITICAT dur demersul lui Tariceanu privind SUSPENDAREA lui Traian Basescu

Fostul premier Emil Boc a criticat demersul lui Calin Popescu Tariceanu privind suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu si a spus ca numai politicieni “iresponsabili” fac astfel de propuneri, fara sa tina cont de faptul ca “joaca Romania la ruleta ruseasca”, informeaza Mediafax.

Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Cluj, ce parere are despre demersul lansat de Calin Popescu Tariceanu de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, Emil Boc a spus ca in Romania trebuie sa fie “mai multi oameni normali decat altii care se gandesc numai la interese electorale si marunte”.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU: SUSPENDAREA nu ar insemna decat INSTABILITATE politica pentru tara 

“Ma straduiesc cu greu sa nu folosesc cuvinte grele sau epitete care sa denote o asemenea nebunie. Numai oameni politici iresponsabili, care nu au nimic in comun cu interesele acestei tari, cu stabilitatea politica, cu dimensiunea de securitate a Romaniei, pot face asemenea propuneri. Sper ca ratiunea va invinge si toate aceste propuneri, care sunt doar cu menirea de a potenta un anumit candidat, precum Tariceanu, in campania electorala, de a iesi in fata cu o propunere, fara sa se uite ca joaca Romania la ruleta ruseasca, nu vor avea castig. In tara asta trebuie sa fie mai multi oameni normali decat altii care se gandesc numai la interese electorale si marunte”, a spus Boc.

Luni, Calin Popescu Tariceanu anunta ca a inceput demersurile pentru a prezenta liderilor grupurilor parlamentare, atat din Senat, cat si din Camera, initiativa legata de suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Ulterior, presedintele Basescu a declarat, intrebat daca a luat in calcul prelungirea mandatului, avand in vedere cele doua suspendari din functie, ca, daca va fi suspendat din nou, o va face si “ii vor trimite martisoare la Cotroceni”, adaugand ca nu ar vrea sa fie in pielea lui Victor Ponta, in turul doi.

CITESTE SI: IOAN RUS: Nu cred ca SUSPENDAREA PRESEDINTELUI este prioritatea noastra zero in momentul acesta 

El s-a referit si la Calin Popescu Tariceanu, pe care l-a numit din nou “inima zglobie si inima zburdalnica”, aratand ca, daca acesta isi va duce “proiectul lui Voiculescu” inainte, iar in 2 noiembrie va fi organizat si referendum de demitere si el nu va fi infrant, “cei doi, Tariceanu si Ponta vor fi infranti din turul unu si pot sa se ocupe de altceva”.

Cererea de suspendare a presedintelui Romaniei cuprinde trei elemente pentru care se doreste demiterea lui Traian Basescu, si anume faptul ca presedintele s-a implicat in campania PMP, interventia directa la presedintele Comisiei Europene in cazul comisarului european si raporturi institutionale in forme necivilizate.

Sursa foto: adevarul.ro