Emil Boc: BNR cade pe panta populismului

Boc nu este de acord cu pierderea identitatii PDL: Sa se regaseasca intr-o formula noua, dar abia din 2015

Emil Boc se declara surprins de faptul ca BNR  sustine masura Guvernului de a reesalona creditele pentru aproape un milion de romani cu venituri de sub 1.600 de lei.

“Sunt surprins sa aud ca BNR cade pe panta populismului, cand a fost unul dintre cei mai ferventi sustinatori ai masurilor de reforma a statului si de restabilire a echilibrelor bugetare. Am fost surprins negativ.

Sper sa nu fie adevarat, pentru ca BNR a fost, alaturi de guvern si de presedinte, unul dintre stalpii cu care am restabilit echilibrele macro-bugetare, echilibre distruse in perioada 2007 – 2008 si accentuate de criza economica”, a declarat Emil Boc.

Citeste si: BNR: Proiectul ratelor bancare a fost initiat de Liviu Voinea. Am fost consultati

Traian Basescu a declarat, marti seara, ca Banca Nationala a stat in spatele initiativei “electorata, adaugand ca BNR trebuie “sa paraseasca linia de a fi controlata de un guvern corupt”.

In schimb, premierul Ponta a laudat, miercuri, BNR pentru impartialitatea de care a dat dovada in ultimii ani si pentru faptul ca a reusit sa ramana o institutie echidistanta din punct de vedere politic.