EMIL BOC isi doreste ca FUZIUNEA dintre PNL si PDL sa fie CONTESTATA

Fostul premier Emil Boc isi exprima speranta ca fuziunea dintre PNL si PDL sa fie contestata, sustinand ca solutia cea mai buna ar fi fost alianta dintre cele doua partide si spunand ca ”banuieste” ca va fi depusa o contestatie.

Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, cum vede fuziunea PNL-PDL si ce va face in continuare, daca se va afilia la PNL, ca primar al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat ca nu va utiliza OUG 55, care este “nedemocratica si abuziva”.

“Eu nu voi utiliza OUG nr. 55, nedemocratica si abuziva a PSD, pentru a ma da drept exemplu pe mine ca sa justifice ei furtul de primari pe care l-au facut. Viata merge inainte si voi vedea. Sper ca decizia sa fie contestata si sa nu se ajunga la partea finala de fuziune, pentru ca eu raman la parerea ca solutia cea mai buna ramanea alianta dintre PNL si PDL”, a spus Boc.

CITESTE SI: TRIBUNALUL BUCURESTI a admis cererea de FUZIUNE a PNL cu PDL 

Intrebat, in continuare, cine ar putea contesta fuziunea dintre PNL si PDL, Emil Boc a raspuns: “Oricine”. El a adaugat ca banuieste ca va fi depusa o astfel de contestatie “pentru ca foarte multi sunt nemultumiti de aceasta fuziune”.

Intrebat, mai departe, daca va depune el o contestatie la fuziunea PNL-PDL, Boc a spus ca are alte preocupari in acest moment. Tribunalul Bucuresti a admis, in 6 octombrie, cererea privind fuziunea prin contopire a Partidului National Liberal (PNL) cu Partidul Democrat Liberal (PDL), noua formatiune urmand sa se numeasca PNL.

Decizia instantei poate fi contestata in termen de 10 zile. Procesul de fuziune prin contopire a PNL si a PDL a fost amanat de mai multe ori, intre motive aflandu-se si faptul ca instanta a trebuit sa judecate mai intai fuziunea prin contopire a PDL cu Partidul Forta Civica.

CITESTE SI: Emil Boc: Disparitia PDL nu este o idee buna

La un alt termen de judecata, Tribunalul Bucuresti a amanat judecarea cererii pentru ca nu au fost citate partile in mod corespunzator. PDL si PNL au depus in 5 august, la Tribunalul Bucuresti, documentele pentru fuziunea prin contopire.

Reprezentantii PDL si ai PNL au aprobat in 26 iulie, in unanimitate, intr-un congres comun, protocolul de fuziune prin contopire si statutul noului partid. Protocolul de fuziune dintre PNL si PDL fusese adoptat si separat de reprezentantii PNL, respectiv ai PDL.

Sursa foto: gandul.info