Emil Boc mareste cheltuielile de sarbatori

Emil Boc vrea un oras Cluj Napoca mai luminat de sarbatori in 2013 decat anul trecut. In aceste conditii, primaria de sub Dealul Feleacului va aloca doua milioane de lei pentru iluminatul de sarbatori, care va fi functional incepand cu 1 decembrie. Suma este aproape dubla, fata de 2012.

“Avem 17,2 km de siruri luminoase, 8,2 km de turturi luminosi, 500 de stele pe stalpii de iluminat public, 42 de elemente 3D pe stalpi, culorile preponderente fiind alb si albastru. Tot iluminatul de sarbatori este pe baza de LED-uri care au un consum redus de curent electric. Costurile se ridica la doua milioane de lei, fara TVA, suma fiind mai mare decat cea de anul trecut, pentru ca ne-am extins pe mai multe strazi. Avem, de exemplu, peste 5 kilometri de siruri luminoase in plus pe noi strazi, dar si elemente noi, cum sunt candelabre luminoase – spirala, elice, turture, diamant, dar si porti de intrare”, adeclarat intr-o conferinta de presa directorul tehnic al Primariei Cluj-Napoca, Virgil Porutiu.

Furnizarea si montarea elementelor de iluminat ornamental festiv in Cluj-Napoca va fi realizata de o asociere de firme care au castigat licitatia organizata de Primarie. Iluminatul de sarbatori a costat, anul trecut, 898.000 de lei, la care s-a adaugat o sponsorizare de 153.000 de lei.

Luminile de sarbatori vor fi aprinse in Cluj de ziua nationala, in Piata Unirii, in jurul orei 19.00.