Emil Boc nu pleaca din PDL, dar o sustine tot pe Elena Udrea

Boc nu este de acord cu pierderea identitatii PDL: Sa se regaseasca intr-o formula noua, dar abia din 2015

Fostul premier Emil Boc spune ca nu pleaca din PDL si ca nu a avut nicio discutie cu Vasile Blaga in acest sens, el declarand, totodata, ca Elena Udrea este un adversar redutabil pentru Victor Ponta si ca Romania este pregatita sa aiba o femeie in functia de presedinte.

Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, daca va demisiona din PDL, Emil Boc a raspuns negativ, transmite corespondentul Mediafax. “Nu. Alte comentarii nu am de facut”, a spus Boc.

Intrebat, in continuare, daca Vasile Blaga i-a cerut si personal, nu doar in presa, sa plece din PDL, Boc a spus nu a avut nicio discutie cu presedintele formatiunii. “Adversarul meu este USL, in forma ramasa, PSD, evident, nu in partea dreapta sunt adversarii mei”, a mai spus Emil Boc.

Citeste si: DW: Alianta dintre PNL si PDL, confirmata de sondaje. ACL poate deveni baza unei noi majoritati

Intrebat, mai departe, de ce crede ca Vasile Blaga nu ii cere demisia si Monicai Macovei, care este membru PDL si candideaza independent la Presedintie, Boc a spus ca nu este in masura sa raspunda in locul altcuiva.

Intrebat de ce si-a schimbat optiunea initiala, care privea sustinerea lui Klaus Iohannis, Boc a raspuns ca la acea vreme nu erau anuntati toti candidatii la Presedintie.

“Elena Udrea a fost membru in Guvernul pe care l-am condus, o cunosc cel mai bine dintre toti candidatii, stiu ca are experienta administrativa, proiectele pe care le-a realizat stau marturie in acest sens, e un adversar redutabil la adresa lui Victor Ponta si aceasta campanie electorala are nevoie de un astfel de adversar redutabil la adresa lui Ponta. Ea poate fi unul dintre acestia”, a subliniat Emil Boc.

Emil Boc a acceptat provocarea ALS Ice Bucket

El considera ca Romania este pregatita pentru un presedinte femeie.

“Intotdeauna a fost un inceput candva. Orice drum incepe cu primul pas si trebuie sa inceapa la un moment dat. Asa a fost peste tot in lume. De ce in Romania sa nu poata ajunge o femeie presedinte? Sa renuntam la prejudecati si la clisee si sa votam omul, in functie de ceea ce spune, de ceea ce a facut si de proiectul pe care il are. Daca va reusi acest lucru, va fi cu atat mai bine pentru fiecare”, a mentionat fostul premier.

De asemenea, intrebat daca se gandeste sa o sprijine sub o forma sau alta pe Elena Udrea in campania electorala, Emil Boc a spus ca aceste aspecte urmeaza sa fie discutate.

“Inca nu a inceput campania electorala. Nu am avut inca o discutie”, a mai spus Emil Boc.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marti, referitor la faptul ca Emil Boc o sustine pe Elena Udrea la Presedintie ca, “daca Emil Boc se simte atras de un alt partid, nu are decat sa-si dea demisia din PDL si sa se inscrie intr-un alt partid” si a aratat ca nu este “deloc demn acest demers”.