Emil Boc, Radu Berceanu, Adriean Videanu si Gheorghe Flutur, audiati la Comisia de ancheta a Prezidentialelor din 2009

Emil Boc

Fostii lideri PDL Emil Boc (foto), Radu Berceanu, Adriean Videanu si Gheorghe Flutur vor fi audiati, marti, la Comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009. Comisia va stabili cand va fi audiat Traian Basescu. Comisia de ancheta si-a reluat activitatea marti, cand sunt asteptati la audieri fostul premier si presedinte PDL Emil Boc, precum si fostii lideri democrat-liberali Radu Berceanu, Adriean Videanu si Gheorghe Flutur, implicati in campania electorala din 2009, informeaza News.ro.

In sedinta de marti, membrii Comisiei trebuie sa stabileasca si daca vor cere un punct de vedere de la Parchet cu privire la refuzul lui Gabriel Oprea, Neculai Ontanu si Anghel Iordanescu de a face declaratii in timpul audierilor de saptamana trecuta, dar si cand il vor chema pe fostul presedinte Traian Basescu la audieri.

Miercuri, vor fi audiati si social-democratii Dan Sova si Dan Nica, cel din urma fost ministru de Interne, care a plecat din functie cu putin timp inainte de alegeri. Tot miercuri va fi audiat si Dan Radu Rusanu (PNL) si vor fi continuate discutiile cu fostul ministru Eugen Tomac. Un alt punct de pe agenda se refera la posibila sesizare a Parchetului, dupa ce mai multe persoane chemate la audieri au refuzat sa faca declaratii, pe motiv ca exista un dosar pe rol in acest caz.

Sursa foto: realitatea