EMILIAN PAVEL, inlocuitorul CORINEI CRETU in Parlamentul European

Social-democratul EMILIAN PAVEL, care a ocupat locul 18 pe lista Aliantei PSD-UNPR-PC la alegerile europarlamentare din 25 mai, o va inlocui pe CORINA CRETU in Parlamentul European, dupa ce noua Comisie Europeana va trece de votul PE si isi va incepe mandatul.

Astfel, cel care va merge la Bruxelles in locul CORINTEI CRETU va fi EMILIAN PAVEL, din organizatia PSD Bihor, el fiind cel de-al 18-lea candidat pe lista Aliantei PSD-UNPR-PC, potrivit unor surse din PSD citate de Mediafax.

Aceleasi surse au aratat ca postul de vicepresedinte al PE detinut in acest moment de CORINA CRETU ramane tot al PSD, formatiunea urmand sa desemneze pe altcineva pentru ocuparea acestuia.

Citeste si: OFICIAL: CORINA CRETU, comisar pentru POLITICI REGIONALE. Prima reactie a politicianului roman. UPDATE

Sursele citate au mai aratat ca nu se va lua o decizie in acest sens pana cand nu se va da votul asupra noii Comisii Europene.

Comisia Europeana a prezentat oficial, miercuri, componenta Executivului european propus de JEAN CLAUDE JUNCKER, in care CORINA CRETU este comisar european pentru Politica Regionala.

Citeste si: BIOGRAFIE CORINA CRETU: Cine este noul comisar european pentru Politica Regionala

In prezent, CORINA CRETU este europarlamentar PSD, ea fiind prima pe lista Aliantei PSD-UNPR-PC la alegerile europarlamentare. CORINA CRETU a fost aleasa vicepresedinte al Parlamentului European din partea PES.

Sursa foto: ebihoreanul.ro