Emiratele Arabe Unite au găzduit un forum comun referitor la fintech-uri și monedele virtuale

Federația Băncilor din Emiratele Arabe Unite (UBF) și Piața globală din Abu Dhabi (ADGM) au găzduit un forum comun privind criptomonedele și fintech-urile, informează Emirates News Agency.

Evenimentul a avut loc în cadrul ADGM în colaborare cu Comitetul pentru conformitatea UBF și a urmărit să reunească specialiști din industrie pentru a discuta provocările și oportunitățile cu care se confruntă fintech-urile și criptomonedele. La începutul întâlnirii, ADGM și-a împărtășit, de asemenea, obiectivele de reglementare și principalele caracteristici ale politicii sale cripto-active și a instrumentelor de supraveghere.

Mai mult decât atât, subiectele globale discutate în cadrul forumului s-au referit la reglementările privind activele criptate ale ADGM și la abordarea de supraveghere a modului în care băncile și autoritățile de reglementare financiară pot dezvolta în comun procese și proceduri pentru a ușura riscurile de reglementare a activelor criptografice. Raportul citează, de asemenea, președintele UBF, Abdul Aziz Al-Ghurair, spunând: “Având în vedere apariția rapidă a noilor tehnologii FinTech, cum ar fi criptomonedele și alte active cripto, este esențial să dezvoltăm cadre și reglementări care guvernează aceste tehnologii și evoluții”.

Al-Ghurair a remarcat, de asemenea, aspirația locală de a deveni unul dintre cele mai importante centre internaționale pentru finanțe și cum este necesar să se țină pasul cu schimbările tehnologice pentru a atinge acest obiectiv. UBF este o organizație non-profit care reprezintă 50 de bănci membre care operează în țară. ADGM este un centru financiar internațional situat în capitala Emiratelor Arabe Unite.

Ministerul Finanțelor din Emiratele Arabe Unite a anunțat, de asemenea, că intenționează să discute despre dezvoltarea blockhain și a activelor digitale în economia țării la cel de-al 7-lea summit al guvernului mondial. În aceeași lună, șase bănci comerciale din Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite s-au alăturat unui proiect de monedă digitală, după ce autoritățile din ambele țări au anunțat un acord de cooperare în ceea ce privește crearea unei criptomonede în ianuarie.