EMMANUEL MACRON poate deveni cel mai tanar presedinte francez dar este casatorit cu o femeie care i-ar putea fi mama! GALERIE FOTO

Emmanuel Macron, in varsta de 39 de ani, a intalnit-o pe sotia lui, Brigitte Trogneux, pe cand aceasta ii era profesoara de teatru, scrie Daily Mail, iar la 17 ani i-a promis ca o va lua de sotie. Povestea de dragoste atipica ce a uimit presa franceza, informeaza Mediafax.

Emmanuel Macron a intalnit-o pe Brigitte Trogneux pe cand era un pusti de 15 ani, iar doi ani mai tarziu acesta i-a facut o promisiune pe care avea sa o indeplineasca.

”La varsta de 17 ani, Emmanuel mi-a spus <<Orice vei face, eu o sa ma insor cu tine>>”, a povestit Brigitte Trogneux jurnalistilor de la Paris Match anul trecut. Relatia dintre cei doi a inceput dupa ce Macron a jucat intr-o piesa de teatru a lui Brigitte, atunci cand avea doar 18 ani, in cadrul unei scoli iezuite private din Amiens, nordul Frantei. La acea vreme, Brigitte Auziere, casatorita si mama a trei copii, era responsabila grupului de teatru, iar Emmanuel, un iubitor al literaturii, era membru al grupului.

Ulterior, acesta s-a mutat la Paris pentru ultimul sau an de liceu, perioada in care cei doi vorbeau constant. ”Ne sunam mereu unul pe altul, petreceam ore intregi la telefon”, a declarat acesta intr-un interviu. In cadrul unui documentar, Trogneux a povestit cum tanarul a reusit sa ii patrunda in suflet: ” Pas cu pas, el a reusit sa sparga toate barierele, cu rabdare, in toate modurile posibile” ”Nu era un adolescent. El avea relatii de egalitate cu adultii”, a completat Brigitte Trogneux, acum in varsta de 64 de ani. Intr-un final, Brigitte s-a mutat in capitala Frantei pentru a-i fi alaturi si pentru a divorta de sotul ei, si de atunci au fost nedespartiti.

Cei doi s-au casatorit in 2007, iar Brigitte ii este alaturi in stransa campanie prezidentiala. ”Nu o ascund”, a spus Macron pentru un canal de televiziune francez. ”Este parte din viata mea, asa cum a fost mereu”. ” Ii datorez foarte multe, pentru ca ea m-a facut ceea ce sunt acum. Daca voi fi ales – pardon, cand vom fi alesi – ea o sa fie acolo langa mine”, a declarat Emmanuel Macron, in cadrul unui discurs de luna trecuta.

Candidatul de centru, Emmanuel Macron, a obtinut 23,75% din voturi in primul tur al scrutinului prezidential din Franta, fiind urmat de reprezentanta extremei drepte, Marine Le Pen, care a primit 21,53 %, conform rezultatelor finale comunicat de Ministerul francez de Interne, potrivit Reuters. “Vreau sa fiu presedintele patriotilor impotriva amenintari reprezentate de nationalisti”, a declarat Macron in seara alegerilor.

“Intr-un singur an am schimbat fata politicii franceze”, a mai declarat politicianul in discursul sustinut in fata membrilor organizatiei civice In Miscare! En marche!, liberal-sociala), care a fost fondat in urma cu doar un an. Macron a mai promis ca va fi “vocea sperantei” pentru Franta si Europa.

Sursa foto: lemonde