3 ani cu executare pentru Gigi Becali si in cazul Valiza! Sponte 2 ani cu suspendare, Piturca 1 an cu suspendare!

UPDATE: Decizia luata de judecatorii ICCJ a fost in unanimitate si este definitiva si irevocabila! Totodata acestia au dispus si confiscarea sumei de 1,7 milioane de euro!

UPDATE: In aceste conditii Gigi Becali va ramane in inchisoare urmatorii trei ani! Cum finantatorul ros-albastrilor a fost condamnat in acest caz, acum este posibila redeschiderea cazului pe latura sportiva, una dintre consecinte putand sa fie retrogradarea Stelei. Daca in tara, Gigi Becali nu are emoţii, UEFA s-ar putea autosesiza si ar putea scoate Steaua din competitiile europene.

UPDATE: Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare pentru dare de mita si indosarul Valiza! Teia Sponte si Victor Piturca au primit cate doi ani si respectiv un an cu suspendare pentru complicitate si favorizarea infractorului!

UPDATE: “Vreau o minune” a fost mesajul postat de Mihai Stoica, astazi, pe pagina sa de Facebook cu trimitere directa la Dosarul Valiza si la decizia asteptata in cazul finantatorului Gigi Becali.

UPDATE: Conform postului de televiziune Romania Tv, Gigi Becali a transmis un ultim mesaj inaintea aflarii sentintei definitive di Dosarul Valiza: “Cea mai mare baza mi-o pun in Sfintii Parinti, in rugaciunile monahilor de la Muntele Athos, ale mamei mele, fetelor si sotiei. Hristos nu trebuie invocat! Pe Hristos il am in inima si ma mantuieste”.

Marti, 4 iunie 2013, este o zi pe care Gigi Becali, oamenii de la clubul Steaua, jucatorii, antrenorii si suporterii ros-albastrilor au asteptat-o cu mai mult interes decat pe oricare alta zi din acest an, fie ca Steaua a jucat cu Dinamo sau a castigat titlul de campioana.

Astazi in jurul ore 13.00, completul de judecata de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), format din 5 magistrati va da decizia finala in Dosarul Valiza. O sentinta care ar putea mari pedeapsa de 3 ani pe care Gigi Becali o ispaseste deja la Penitenciarul Rahova, o sentinta care ar putea da peste cap planurile staff-ului tehnic si al jucatorilor ros-albastri, o sentinta care ar narui toate sperantele suporterilor echipei campioane in legatura cu o posibila noua prezenta in Liga Campionilor.

Un verdict nefavorabil lui Gigi Becali si a celorlalti inculpati in Dosarul Valiza ar duce la o situatie extrem de grea pentru echipa de fotbal Steaua, in special in Europa, existand mari sanse ca gruparea din Ghencea sa aiba soarta turcilor de la Fenerbahce Istanbul de anul trecut. Pe scurt sa fie exclusi din Liga Campionilor.

In ceea ce il priveste pe Gigi Becali, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) care au instrumentat cazul din dosarul Valiza, au cerut o pedeapsa de 4 ani de inchisoare cu executare, caz in care pedepsele latifundiarului din Pipera se vor contopi si Becali va primi un spor de pedeapsa de un an. Victor Piturca, Teia Sponte si Alina Ciul, ceilalti inculpati din dosar, asteapta si ei cu emotii verdictul, fiecare dintre ei fiind propus pentru o pedeapsa de cate 2 ani cu suspendare.

Completul de judecata va fi format din 5 magistrati dupa cum urmeaza:

Livia Stanciu – presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, si totodata presedinta completului de judecata din Dosarul Valiza

Francisca Vasile – membru

Ionut Matei – membru

Sandel Lucian Macavei – membru

Rodica Cozma – membru

Cei 5 sunt aceeasi magistrati care l-au condamnat pe Gigi Becali la trei ani de inchisoare cu executare in Dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale.

Cazul Valiza pe scurt

Gigi Becali e acuzat de dare de mita in cazul promisiunii de premiere a fotbalistilor de la Gloria Bistrita in 2006 si U Cluj in 2008. In primul caz, cate 5.000 de euro in caz de egal si 10.000 pentru o victorie cu Rapid. In cazul U Cluj, le-a promis “sepcilor rosii” 1.700.000 de euro pentru a incurca CFR-ul in ultima etapa. Dupa ce Teia Sponte a fost retinut avand suma de bani, procurorii l-au acuzat pe Gigi Becali ca ar fi antedatat acte ce sugerau ca suma de bani era menita cumpararii unui teren in Cluj. Latifundiarul din Pipera va afla sentinta in Dosarul Valiza din inchisoarea Rahova.

Sursa foto: rtv.net