DOSARUL REFERENDUMUL: Procesul lui LIVIU DRAGNEA, amanat pentru 23 noiembrie. UPDATE

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) vor judeca luni primul termen al apelului in DOSARUL REFERENDUMUL in care LIVIU DRAGNEA a fost condamnat, in luna mai, la un an de INCHISOARE cu SUSPENDARE si un termen de incercare de trei ani.

UPDATE 10.40: Completul de 5 judecator, condus de presedinta ICCJ LIVIA STANCIU a decis amanarea termenului din procesul DOSARUL REFERENDUMUL pentru data de 23 de noiembrie, pana in acel moment toti cei 70 de inculpati in frunte cu LIVIU DRAGNEA fiind obligati sa studieze dosarul, sa-si gaseasca aparatori in cazul in care nu au deja si sa depuna o serie de declaratii necesare. Termenul limita este de 10 noiembrie, in timp ce noul termen al procesului va fi reluat la 23 noiembrie de la ora 09.00 dimineata.

UPDATE 08.45: LIVIU DRAGNEA a ajuns la sediul ICCJ insa a refuzat sa raspunda la orice intrebare care i-a fost adresata de jurnalist. “Imi parea rau daca va dezamagesc insa nu discut despre caz in afara salii de judecata”, a declarat LIVIU DRAGNEA.

Presedintele interimar al PSD LIVIU DRAGNEA a declarat, duminica, la Alexandria unde si-a lansat candidatura pentru sefia partidului, ca se va duce la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) la primul termen de luni, scrie Agerpres.

CITESTE SI: DRAGNEA, CONDAMNAT IN DOSARUL REFERENDUMULUI PENTRU SMS-URILE TRIMISE IN CAMPANIE – MOTIVARE INSTANTA

“Maine merg la Inalta Curte, nu stiu daca se va lua decizia maine (n.r.-luni), multi au zis ca nu se va lua decizia maine. Nu vreau si nu o sa fac niciodata nimic pentru a se interfera cursul justitiei cu parcursul unui partid sau un parcurs politic al unei organizatii politice. Justitia isi urmeaza cursul ei, partidul isi urmeaza cursul lui. Cam cum credeti ca am aparea noi daca PSD ar fi stat sa vada ce fac instantele? Este un calendar in partid care trebuie urmat, justitia isi urmeaza cursul ei”, a spus LIVIU DRAGNEA la Alexandria.

LIVIU DRAGNEA, secretar general al PSD la data faptelor, a fost CONDAMNAT in 15 mai, de INSTANTA SUPREMA, la un an de INCHISOARE cu SUSPENDARE, in dosarul privind FRAUDE la REFERENDUMUL din 2012, pentru demiterea presedintelui TRAIAN BASESCU. LIVIU DRAGNEA a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Prin aceeasi sentinta, alti inculpati din dosarul au primit pedepse de inchisoare cu suspendare sau au fost achitati. Decizia a fost contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si de unii dintre inculpati.

Sursa foto: