DOSARUL CAPRIOARA: MARIAN OPRISAN A FOST ACHITAT DEFINITIV dupa NOUA ANI DE PROCES

PRESEDINTE CJ VRANCEA, PSD, MARIAN OPRISAN, DOSAR CAPRIOARA, PRONUNTARE, CURTE APEL CLUJ, ABUZ IN SERVICIU, FALS, UZ DE FALS,

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, MARIAN OPRISAN, urmeaza sa afle, in cursul zilei de vineri, SENTINTA DEFINITIVA in DOSARUL CAPRIOARA, informeaza postul Romania Tv.

UPDATE 09.10: MARIAN OPRISAN poate rasufla usurat. Magistratii de la Curtea de Apel Cluj l-au achitat in DOSARUL CAPRIOARA, DECIZIA judecatorilor ardeleni fiind una DEFINITIVA!

In DOSARUL CAPRIOARA, MARIAN OPRISAN este acuzat de ABUZ in SERVICIU, utilizarea creditelor in alte scopuri, FALS si UZ de FALS. OPRISAN a declarat la ultimul termen de la Curtea de Apel Cluj ca nu a comis niciodata vreo infractiune. Procurorul DNA a cerut ca presedintele CJ Vrancea sa primeasca o pedeapsa privativa de libertate.

„Nu am intentionat niciodata sa comit vreo infractiune, nici nu am comis, nu sunt hot. S-au implinit 10 ani de cand s-a inceput urmarirea penala impotriva mea, a fost o perioada marcata de furie si umilinte. Nimeni nu a trait ca mine teama unei erori judiciare. Consider ca apelul facut de DNA la decizia de achitare a Judecatoriei Cluj-Napoca este plin de falsuri si minciuni si va cer sa respingeti apelul”, a spus atunci MARIAN OPRISAN in fata instantei de judecata.

CITESTE SI: PROTESTE IMPOTRIVA LUI MARIAN OPRISAN IN FOCSANI: MARIANE, NU UITA, ESTI PE LISTA DNA

La iesirea din sala de judecata, MARIAN OPRISAN a declarat presei ca este nevinovat, ca are incredere in “magistratii cinstiti” ai Romaniei si ca „Traian Basescu a dat ordin, negru pe alb, in fata televiziunilor, sa i se faca acest dosar”.

In prima instanta, MARIAN OPRISAN a fost achitat de Judecatoria Cluj. In iunie 2006, procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a lui MARIAN OPRISAN pentru savarsirea infractiunilor de ABUZ in SERVICIU, utilizarea creditelor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, FALS si UZ de FALS. Procurorii DNA l-au invinuit pe presedintele CJ Vrancea MARIAN OPRISAN pentru cheltuirea in mod nelegal a 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar si pentru modul cum s-a achizitionat Complexul Turistic „CAPRIOARA”.

Sursa foto: rtv