Procesul privind INTRERUPEREA EXECUTARII PEDEPSEI MONICAI RIDZI, AMANAT pana in septembrie. UPDATE

Judecatorii de la Tribunalul Ilfov vor lua vineri in discutie CEREREA fostului ministru al Tineretului si Sportului MONICA IACOB-RIDZI de INTRERUPERE a executarii pedepsei de cinci ani inchisoare primite in dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009, informeaza Agerpres.

UPDATE 17:29: Judecatorii de la Tribunalul Ilfov au amanat vineri, pentru 4 septembrie, judecarea cererii fostului ministru al Tineretului si Sportului MONICA IACOB RIDZI de intrerupere a executarii pedepsei de cinci ani inchisoare primite in dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Instanta a stabilit ca, in luna septembrie, sa fie audiati doi martori, Cristian Calin Nazare si Mihaela Marin Tarlea, urmand a se reveni cu o adresa catre INML, pentru a se inainta lista expertilor care au participat la consultarea MONICAI RIDZI si redactarea raportului de expertiza medico — legala efectuat in acest caz, precum si fotocopii de pe toate actele cu caracter medical care au fost avute in vedere la intocmirea raportului de expertiza.

Magistratii au amanat pe 5 iunie procesul, deoarece nu a sosit la dosar expertiza Institutului National de Medicina Legala (INML) prin care sa se stabileasca daca MONICA IACOB-RIDZI sufera de o boala care nu poate fi tratata in reteaua sanitara a Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) si care face imposibila executarea imediata a pedepsei.

CITESTE SI: MONICA IACOB RIDZI, aproape de GRATIERE

TIBERIU IACOB-RIDZI, sotul fostului ministru, declara, in urma cu trei luni, ca motivul pentru care se cere intreruperea executarii pedepsei este acela ca sotia sa trebuie sa efectueze o serie de investigatii medicale care nu pot fi realizate in sistemul medical din penitenciar. El mentiona ca sotia sa are mai multe probleme medicale si o imunitate foarte scazuta.

MONICA IACOB-RIDZI se afla la Spitalul Penitenciar Jilava, fiind transferata aici de la Penitenciarul Gherla, din cauza problemelor de sanatate.

CITESTE SI: Procesul in care MONICA IACOB-RIDZI solicita intreruperea pedepsei, amanat pentru luna iulie 

Pe 15 februarie, MONICA IACOB-RIDZI a fost CONDAMNATA DEFINITIV de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) la cinci ani de INCHSOARE cu EXECUTARE in dosarul in care este acuzata de ABUZ in SERVICIU in legatura cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Sursa foto: jurnalul.ro