EMOTIONANT! La 7 ani a SUPRAVIETUIT TSUNAMIULUI, la 17 ani ii CALCA PE URME lui CRISTIANO RONALDO

Clubul portughez SPORTING LISABONA a anuntat, miercuri, noua sa achizitie: MARTUNIS, un indonezian de 17 ani. O achizitie ca oricare alta daca povestea baiatului nu ar fi fost una incredibila. În decembrie 2004, pe cand avea sapte ani, Martunis a fost GASIT PE O PLAJA, la 21 de zile dupa ce un tsunami urias a devastat INDONEZIA. 

230.000 de oameni din 14 tari de la Oceanul Indian si-au pierdut viata. Aceh, regiunea indoneziana unde a fost gasit Martunis, a fost cea mai afectata de tsunami. 170.000 de oameni au murit aici, între care si MAMA SI CELE DOUA SURORI ale tanarului fotbalist.

Baiatul a fost luat de valul urias, însa a reusit sa SUPRAVIETUIASCA SINGUR, mancand taitei pe care i-a gasit în apa. Dupa 21 de zile, Martunis a fost gasit de un jurnalist de la Sky News, pe o plaja din Aceh. Copilul purta un tricou al nationalei PORTUGALIEI, cu RUI COSTA. Cand a fost întrebat cum s-a descurcat, Martunis a spus: “Nu mi-a fost deloc frica. Mi-am dorit mult sa raman în viata, ca sa îmi întalnesc familia si sa ajung fotbalist”.

Povestea lui i-a înduiosat pe portughezi, inclusiv pe CRISTIANO RONALDO, care atunci juca la Manchester United. Acesta a platit pentru reconstructia casei lui Martunis, distrusa de tsunami. Ronaldo s-a si întalnit cu pustiul de mai multe ori, ultima data în 2013.

La aproape 11 ani de la tragedia din Indonezia, Martunis si-a îndeplinit visul si a ajuns jucatorul uneia dintre cele mai mari cluburi din Portugalia, Sporting Lisabona, clubul de debut al capitanului nationalei Portugaliei. 

*sursa foto: hashgurus.com/tvr.ro