EMOTIONANT! O copila de 14 ani isi cere dreptul la moarte. A facut un apel la presedinte sa-i permita eutanasierea

EMOTIONANT! O copila de 14 ani isi cere dreptul la moarte. A facut un apel la presedinte sa-i permita eutanasierea

Caz impresionant in Chile. Valentina Maureira, o copila in varsta de 14 ani, isi doreste un singur lucru: sa fie lasata sa moara. Fetita sufera de o boala genetica pentru care nu exista tratament, motiv pentru care a facut apel la presedintele tarii sa dea o lege care sa le permita medicilor sa o eutanasieze. Mesajul emotionant il puteti viziona mai jos.

„Fac un apel de urgenta la presedintele tarii, pentru ca m-am saturat sa traiesc cu aceasta boala. Va rog sa autorizati injectia care ma va adormi pentru totdeauna”, a spus Valentina Maureira, care vrea sa fie lasata sa moara dupa o suferinta de opt ani.

Valentina Maureira avea doar sase ani cand a fost diagnosticata cu fibroza chistica, o boala provocata de o mutatie genetica si care, in timp, afecteaza aproape toate organele. In ultimele luni, Valentina s-a simtit din ce in ce mai rau si mai tot timpul a stat prin spitale.

Afla aici cum este privit un medic in Marea Britanie

„Imi zice ca a obosit. De anul trecut pana acum, de Sfantul Valentin, cand i-au pus cateter si sonda gastrica. Si pentru noi a fost greu, pentru ca noi credeam ca va fi mai bine. In loc de o ameliorare, a fost doar suferinta, zi de zi”, a spus Freddy Maureira, tatal Valentinei.

Citeste si: Un prezentator TV SOCHEAZA: Mai am 6 luni de trait, CANCERUL a recidivat! VIDEO EMOTIONANT

Mesajul Valentinei a fost vazut de sute de mii de oameni pe Internet si a dat nastere unei dezbateri publice in Chile, despre legalizarea eutanasiei. Seful statului a fost sa o viziteze pe adolescenta in spital, dar i-a spus ca nu are cum sa-i aprobe sinuciderea asistata. I-a promis, insa, ca va fi alaturi de ea si ca va primi tot ajutorul medical de care are nevoie. Familia Valentinei incearca sa nu-si piarda speranta, dupa ce baiatul lor mai mare a fost rapus de aceeasi boala.

„Cand am auzit-o, am inceput sa plang pentru ca eram singur acasa. Am inceput sa plang”, Freddy Maureira. In cazul Valentinei, medicii spun ca sunt sperante sa ajunga la varsta de 17 ani, adica ar mai avea de trait trei ani si jumatate, daca in viitorul apropiat ii vor putea face un transplant de plamani.