ENATESCU, presedinte PNL Satu Mare: Nu cred in votul pentru revenirea lui Tariceanu in PNL. Incepem sa primim instructiuni sa votam cu PSD in loc de PNL

Presedintele interimar al organizatiei PNL Satu Mare, Virgil Enatescu, a declarat, joi dupa-amiaza, ca nu stia despre decizia filialei de a accepta reinscrierea lui Calin Popescu Tariceanu in PNL, precizand ca nu a participat la sedinta. 

Enatescu a atras atentia asupra revenirii lui Calin Popescu Tariceanu cu trei zile inainte de alegerile europarlamentare, punctand ca nu intelege de ce a facut acest lucru la Satu Mare si nu intr-o alta organizatie din tara. El a mai precizat ca PNL Satu Mare a primit o serie de instructiuni de a vota cu PSD-ul.

“Nu este in PNL, insa s-a facut o incurcatura de nu mai stie om de persoana. In primul rand nu am inteles de ce primirea trebuie sa se faca cu trei zile inaintea europarlamentarelor si aici in coltul tarii si nu in nicio alta organizatie PNL care sa-l primeasca. Nu stiam de aceasta intentie de a reveni in PNL si nici macar de data. Eu nu am nimic cu el ca persoana si ca valoare, dar incepem sa primim instructiuni sa votam PSD-ul in loc de PNL. Totusi, eu zic ca  e bine sa existe cel putin doua curente politice, stanga si dreapta, ca altfel e dictatura”, a declarat Enatescu. 

Afla aici detalii despre aprobarea revenirii lui Tariceanu in PNL

Intrebat cum comenteaza votul in unanimitate dat de cei 19 membri ai PNL, Enatescu a declarat ca nu a participat la alegeri si a anuntat ca va contesta aceasta decizie, pe care a catalogat-o ca netransparenta.

“Eu nici nu m-am dus la alegeri. Trebuie sa anunte. Municipala si judeteana au un singur sediu, acolo probabil s-au intalnit. Eu nu cred absolut deloc in acest vot. Majoritatea cu care am vorbit au spus ca nu se duc la alegeri si daca se duc se duc doar daca sunt obligati. Eram convins ca exista aceasta solutie total netransparenta. Eu contest aceasta deciize. Nu s-a facut conform statutului. N-am discutat cu domnul Steff, vroia sa ma puna in legatura cu Tariceanu, am refuzat. De doua ziele tot vrea sa ma puna in legatura cu Tariceanu”, a spus presedintele interimar al PNL Satu Mare. 

Presedintele filialei PNL Satu Mare a mai spus ca cea mai buna solutie este dizolvarea si renfiintarea filialei PNL Satu Mare, in conditiile in care presedintele la nivel judetean si cel la nivel municipal trec la PSD.

Citeste si: Ce spune Antonescu despre revenirea lui Tariceanu in PNL

“Sa decida ei iar filiala noastra cred ca ar trebui putin dizolvata si reinfiintata pentru ca presedintele judetean si cel municipal trec la PSD si atunci cum facem? Este vorba de Ovidiu Silaghi care a si trecut de la judet pe care il inlocuiesc si de Steff Adrian de la municipiu care a dat articole si indicatii sa se voteze cu PSD-ul”, a mai spus Enatescu.

Reamintim ca PNL Satu Mare a aprobat, joi dupa-amiaza, reinscrierea lui Calin Popescu Tariceanu in PNL. 19 membri ai filialei judetene a PNL Satu Mare au fost prezenti la sedinta si toti 19 au votat “pentru”revenirea lui Tariceanu in partid.