EPAVA AVIONULUI Air Algerie a fost GASITA in MALI

EPAVA AVIONULUI Air Algerie AH5017 a fost REPERATA de fortele franceze stationate in MALI, la jumatatea drumului intre Gao si Kidal, intr-o zona desertica, scrie hotnews.ro, care citeaza Le Figaro.

“Fortele franceze stationate in Mali au DETECTAT EPAVA AVIONULUI AH5017 la jumatatea drumului dintre Gao si Kidal, intr-o zona desertica foarte dificila ca acces”, se arata intr-o nota postata pe site-ul aeroportului din Ouagadougou, potrivit sursei citate.

Citeste si: UPDATE. Avionul AIR ALGERIE, cu 116 oameni la bord, s-a PRABUSIT in Niger. Toti pasagerii AU MURIT

Potrivit unor surse oficiale algeriene si franceze, fragmente ale fuselajului avionului Air Algerie au fost localizate in zona Tilemsi, in Mali, scrie Mediafax, care citeaza Fox News.

Un oficial din cadrul Ministerului algerian al Apararii a confirmat ca resturile aeronavei au fost gasite in zona Tilemsi, provincia Gao, o zona desertica situata in sudul statului Mali, la frontiera cu Burkina Faso.

Parchetul din Paris a lansat o ancheta preliminara pentru “omucideri involuntare” dupa prabusirea avionului companiei Air Algerie, in contextul in care la bordul aparatului erau 51 de pasageri francezi. Ancheta va fi coordonata de Comandamentul transporturilor aeriene.

Ministerul algerian al Apararii nu exclude ipoteza unui atac terorist in cazul avionului Air Algerie.

Avionul de tip McDonnell Douglas (MD-83), apartinand Air Algerie/Swiftair, decolase de la Ouagadougou (Burkina Faso) si se indrepta spre Alger (Algeria).

Citeste si: MAE: UN ROMAN, la bordul AVIONULUI PRABUSIT in NIGER

Avionul a disparut la aproximativ 50 de minute de la decolare, fiind cautat in Mali si Niger.

La bordul avionului se aflau 110 pasageri si sase membri ai echipajului.

Compania Air Algerie a comunicat ca la bord se aflau 51 de cetateni francezi, 24 din Burkina Faso, un roman, opt libanezi, patru algerieni, doi luxemburghezi, un belgian, un camerunez si un ucrainean.

Sursa foto: wikipedia.org