EPAVA AVIONULUI AIRASIA QZ 8510 cautata in mare

Epava avionul AirAsia QZ8510 care s-a prabusit in Marea Java duminica, cu 162 de oameni la bord, va fi cautata sub apa, informeaza BBC News On-line. O echipa franceza de investigatii va incerca sa localizeze cutia neagra a aeronavei, cu ajutorul unor dispozitive cu detectie senzoriala. Seful politiei din Indonezia, Bambang Soelistyo, a declarat ca epava avionului si cadavrele victimelor se afla pe o suprafata de 5 km patrati in Marea Java. 

“Scufundatorii sunt pregatiti, iar prioritatea este gasirea avionului. Sper ca vom avea un rezultat important astazi”, a declarat acesta, citeaza Mediafax. Nave, elicoptere si avioane sunt folosite in incercarea de a gasi victimele tragediei. Majoritatea oamenilor de la bordul avionului sunt inca disparuti.

CITESTE SI: AVION AIRASIA DISPARUT: SUA ajuta la CAUTARI. Posibile fragmente descoperite in marea JAVA 

Conditiile meteo sunt insa “cel mai mare obstacol” pentru operatiunile de cautare. Valurile inalte de aproximativ 4 metri ingreuneaza sarcina scufundatorilor.

Avionul Airbus A320-200 zbura din Indonezia spre Singapore si a disparut duminica. Autoritatile indoneziene cred ca au localizat cea mai mare parte a avionului in Marea Java, in largul Insulei Borneo.

Echipele de cautare au recuperat deja zece cadavre, unele avand hainele pe ele, ceea ce sugereaza ca avionul era intreg pana la impactul cu apa, alimentand ipoteza intrarii in picaj.

CITESTE SI: AVION AIRASIA DISPARUT! ZBORUL QZ8501 ARE 162 DE OAMENI LA BORD. UPDATE 

La bordul avionului indonezian erau 137 de pasageri, 17 copii, un bebelus, doi piloti si 5 membri ai echipajului, majoritatea indonezieni. Nu au fost gasiti supravietuitori. In locul unde s-a prabusit aeronava adancimea apei este de 30-50 de metri.