EPIDEMIA de EBOLA din Guineea: Virusul a ajuns si in capitala Conakry

Virusul Ebola, care a afectat pana acum sudul Guineei, a atins joi si capitala Conakry (nord-vest), patru cazuri fiind depistate in centrul acestui oras insalubru cu peste doua milioane de locuitori, informeaza vineri AFP
Pacientii au fost imediat plasati in centre de izolare dintr-un mare spital din Conakry, pentru a preveni raspandirea acestui virus extrem de contagios si cel mai adesea mortal, potrivit unor surse medicale.
Noile cazuri sunt diferite de cele trei cazuri de febra hemoragica, dintre care doua mortale, ce au fost inregistrate duminica in capitala. Dupa analize efectuate de Institutul Pasteur din Dakar, s-a constatat ca acestea nu au fost provocate de Ebola.

Citeste si: Madagascar: Epidemie de ciuma bubonica si pneumonica

Intr-un comunicat emis joi seara, guvernul din Guineea a afirmat ca serviciile de sanatate si partenerii lor ‘au anuntat in total 103 cazuri suspecte de febra hemoragica, dintre care 66 de decese’ din ianuarie, in special in sudul tarii. Bilantul precedent a fost de 88 de cazuri, dintre care 63 mortale.
Testele efectuate in institute specializate din Europa si Dakar au stabilit ca cel putin unsprezece cazuri de febra hemoragica au fost provocate de virusul Ebola.
Pana in prezent, nu a fost oferita nicio informatie cu privire la originea celorlalte cazuri de febra.
Nu exista niciun tratament sau vaccin impotriva Ebola si doar masurile de preventie pot ajuta la controlul raspandirii epidemiei, cum ar fi instalarea in centre de izolare a bolnavilor si dezinfectarea sistematica a locuintelor persoanelor afectate de boala.

Sursa foto: adevarul.ro