EPIDEMIA de RUJEOLA ia AMPLOARE! SITUATIA din fiecare JUDET

EPIDEMIE de RUJEOLA. Numarul cazurilor de RUJEOLA din ROMANIA continua sa creasca, bilantul ajungand la 753, cu 23 de cazuri mai multe fata de saptamana trecuta. Ministerul Sanatatii a transmis, vineri, intr-un comunicat de presa, ca numarul bebelusilor morti din cauza rujeolei nu a crescut, fiind confirmate pana acum trei decese.

EPIDEMIE de RUJEOLA. Cele mai multe cazuri de RUJEOLA s-au inregistrat in judetul Mures – 168. Au mai fost confirmate cazuri in Bistrita (128), Arad (131), Cluj (90), Timis (75), Brasov (32), Suceava (31), Caras Severin (30), Hunedoara (17), Salaj (8), Alba (5), Iasi (5), Bacau (3), Constanta (3), Sibiu (3), Bucuresti (3), Dambovita (2), Neamt (2), Olt (2) si cate unul in Bihor, Dolj, Giurgiu, Harghita, Mehedinti si Vaslui.

CITESTE SI: EPIDEMIE DE RUJEOLA IN ROMANIA: 3 COPII AU MURIT, 675 DE CAZURI INREGISTRATE IN 2016 FATA DE CELE 7 DIN 2015

EPIDEMIE de RUJEOLA. Reprezentantii Ministerului Sanatatii mentioneaza ca cele mai multe cazuri “reprezinta focare in comunitatile cu acoperire vaccinala scazuta” si ca, in consecinta, au fost organizate actiuni de vaccinare cu RRO a copiilor incomplet vaccinati sau nevaccinati. Ministerul Sanatatii ii roaga pe parinti sa respecte calendarul de vaccinare ROR pentru sanatatea copiilor, amintind ca exista suficiente doze de vaccin pentru toti copiii care au nevoie de imunizare.

EPIDEMIE de RUJEOLA. In data de 21 septembrie, Ministerul Sanatatii a transmis ca in Romania exista o EPIDEMIE de RUJEOLA si ca ca in primele opt luni ale anului s-au inregistrat 675 de cazuri de RUJEOLA, ceea ce reprezinta o crestere alarmanta pentru ca in 2015 au fost semnalate sapte cazuri in tot anul. Tot atunci institutia a informat ca anul acesta doi copii au murit de RUJEOLA, cel de-al treilea deces fiind confirmat dupa cateva zile.

Sursa foto: realitatea