EPIDEMIE EBOLA: LIBERIA si-a redeschis granitele si a ridicat INTERDICTIA de CIRCULATIE

Restrictia de circulatie pe timpul noptii impusa in urma cu sase luni va fi ridicata duminica si frontierele ulterior redeschise, dupa ce fusesera inchise pentru a opri raspandirea EBOLA, in timp ce virusul nu mai reprezinta o amenintare puternica, a anuntat vineri presedinta acestei tari din vestul Africii, informeaza Reuters.

LIBERIA a fost la un moment dat epicentrul epidemiei de EBOLA ce a ucis peste 9.000 de oameni in vestul Africii, dar noile infectii au scazut dramatic in ultimele luni. Scolile din tara au inceput sa fie redeschise in aceasta saptamana, un alt semn ca viata se intoarce la normal. “Presedintele Ellen Johnson Sirleaf a ordonat ridicarea restrictiei de circulatie impuse la nivel national. Masura intra in vigoare incepand de duminica 22 februarie”, a anuntat un comunicat postat pe site-ul presedintiei de la Monrovia. 

CITESTE SI: BILANTUL epidemiei de EBOLA a ajuns la 7.693 de MORTI 

Nicio data nu a fost anuntata pentru redeschiderea frontierelor. O restrictie de circulatie de la 21.00 (21.00 GMT) la 6.00 (6.00 GMT) a fost impusa la 20 august, dar a fost modificata luna urmatoare pentru a incepe la miezul noptii. 

Mai multe state din regiune si-au inchis frontierele, au suspendat zborurile si interzis calatoriile in LIBERIA, Guineea si Sierra Leone, tarile cele mai afectate de EBOLA, in ciuda unui avertisment al Organizatiei Mondiale a Sanatatii ca astfel de masuri ar face mai mult rau decat bine, aminteste Reuters. 

CITESTE SI: AUSTRALIA nu mai primeste IMIGRANTI din Africa de Vest din cauza epidemiei de EBOLA 

Sursa foto: bbc.co.uk