EPIDEMIE EBOLA: Stadionul din capitala LIBERIEI a fost tranformat in doua centre de tratament

Stadionul Antoinette Tubman din Monrovia (Liberia) va fi transformat in doua centre de tratament pentru victimele virusului Ebola, a anuntat FIFA, intr-un comunicat postat pe site-ul oficial.

Potrivit fifa.com, Organizatia Mondiala a Sanatatii a identificat stadionul ca fiind cel mai potrivit loc in ceea ce priveste eficienta si siguranta, astfel ca arena va fi transformata in centre de tratament.

CITESTE SI: EPIDEMIA de EBOLA ameninta existenta LIBERIEI din cauza inexistentei infrastructurii

“Datorita colaborarii continue dintre FIFA si Natiunile Unite, acum putem folosi puterea fotbalului pentru a combate epidemia Ebola. Pentru a elimina orice ingrijorare cu privire la impactul unitatilor de tratament asupra gazonului instalat recent FIFA a propus sa acopere orice dauna”, a declarat presedintele forului fotbalistic mondial, Joseph Blatter.

CITESTE SI: Lumea este pe cale sa “piarda BATALIA” impotriva epidemiei de EBOLA 

FIFA a mai anuntat ca la urmatoarea sedinta a Comisiei de Finante, la 25 septembrie, forul va propune ca foloseasca resurse din fondul sau de solidaritate pentru a sustine federatiile din tarile afectate de Ebola (Sierra Leone, Liberia si Guineea).

In Africa de Vest au murit in acest an din cauza virusului Ebola aproximativ 2.300 de persoane. Dintre aceste cazuri, 1.200 s-au inregistrat in Liberia.

Sursa foto: