Epitome Concept, un concept care costa 2 milioane de dolari

In cadrul Concours d’Elegance 2013 a fost prezentat “copilul de suflet” al Laraki Motors, bolidul Epitome Concept, care costa 2 milioane de dolari.

Construit pe un sasiu de Corvette C6, corpul caroseriei si panourile stilizate destul de agresiv, dar in mod original, au fost realizate integral din fibra de carbon, materialele usoare ajutand din plin sa fie redusa curba raportului masa/putere, conform citynews.ro. Greutatea la gol a supercarului Laraki Epitome este de doar 1.300 kg, masa repartizata unui varf de putere de 1.750 CP.

Una dintre cele mai impresionante parti ale studiului Epitome este trenul de rulare cu niste jante supradimensionate ce pot fi personalizate la comanda. Inima fluidei sculpturi artistice este unitatea V8 Chevrolet cu cilindreea de 7.000 cc la care i-au fost inlocuite partile interne pentru a rezista imenselor suplicii generate de surplusul de newtoni-metri, mai scrie sursa citata. Motorului i-au fost grefate doua turbine de supraalimentare gemene corespunzand fiecarui rand de cilindri ai arhitecturii in “V”.

Sursa foto: www.gtspirit.com