ERDOGAN cere TARILOR MUSULMANE sa faca FRONT COMUN impotriva STATUL ISLAMIC

Presedintele islamo-conservator al Turciei, RECEP TAYYIP ERDOGAN, a indemnat joi TOATE TARILE MUSULMANE sa faca FRONT COMUN impotriva gruparii jihadiste STATUL ISLAMIC (SI), atentionand ca in caz contrar jihadistii vor continua SA COMITA ATENTATE asemenea celor de la PARIS, informeaza AFP.

‘Ii condamn fara rezerva pe teroristii care cred in aceeasi religie ca mine si ii indemn pe toti liderii tarilor musulmane sa faca front comun’ (impotriva jihadistilor), a declarat Erdogan in timpul unui discurs sustinut la Istanbul in cadrul unui forum pe probleme de energie.

‘Daca nu vom face acest lucru, cei care au lovit Ankara o vor face si in alta parte, dupa cum au facut-o la Paris’, a atentionat presedintele turc. ‘Ei vor bate la alte usi si de aceea este nevoie ca intreaga lume sa coopereze pentru a adopta o pozitie care sa impiedice repetarea unor asemenea atacuri. Daca ascensiunea fanatismului in Europa nu va fi stopata, noi calamitati vor avea loc’, a subliniat Erdogan.

CITESTE SI: SEFUL EUROPOL: EUROPA risca sa se confrunte cu NOI ATACURI ale ISIS

Turcia a fost acuzata o lunga perioada ca manifesta complezenta si chiar ajuta gruparile rebelilor radicali care lupta impotriva regimului de la Damasc.
La presiunile aliatilor sai si dupa o serie de atentate care au avut loc pe teritoriul turc si au fost atribuite jihadistilor, guvernul de la Ankara a operat, incepand din aceasta vara, o schimbare si s-a raliat coalitiei internationale antijihadiste care bombardeaza gruparea Statul Islamic (SI) in Siria si Irak.
Dupa atentatul care a avut loc la 10 octombrie in capitala Turciei, atribuit SI si soldat cu 103 potrivit unui nou bilant, turcii si-au multiplicat descinderile in mediile jihadiste.

Miercuri, seful diplomatiei turce, Feridun Sinirlioglu, a anuntat, la randul sau, o viitoare intensificare a operatiunilor impotriva jihadistilor, in zona de nord a teritoriului sirian, in cooperare cu SUA.

Sursa foto: Reuters