ERDOGAN, despre acuzatiile Rusiei: Eu voi demisiona daca Rusia va aduce probe in sustinerea afirmatiilor sale

Nimeni nu are dreptul sa profereze calomnii la adresa Turciei, a declarat presedintele turc RECEP ERDOGAN, facand referire la declaratiile autoritatilor ruse potrivit carora ar detine probe ca Turcia este principalul consumator de petrol al ISIS.

”Nimeni nu are dreptul sa profereze calomnii la adresa Turciei. Turcia nu si-a pierdut valorile morale ca sa cumpere petrol de la o organizatie terorista. Daca aceste acuzatii continua, noi vom lua masuri”, a sustinut ERDOGAN, potrivit AFP, citata de Agerpres.

CITESTE SI: SUA resping acuzatiile Rusiei conform carora Erdogan ar fi implicat in traficul de petrol cu STAT ISLAMIC

ERDOGAN a mai afirmat ca va demisiona imediat daca acuzatiile lansate de la Moscova se vor dovedi reale.

”Eu nu voi mai ramane in scaunul de presedinte niciun minut daca Rusia va aduce probe in sustinerea afirmatiilor sale. Iar cei care propaga aceste calomnii nu trebuie sa mai ramana in scaunele lor”, a mai sustinut liderul de la Ankara.

CITESTE SI: RUSIA il acuza pe ERDOGAN si familia sa ca sunt direct implicati in TRAFIC DE PETROL cu ISIS

Declaratiile au fost facute in contextul in care Ministrul adjunct rus al Apararii, Anatoli Antonov, a acuzat ”clasa politica de la conducerea Turciei, inclusiv pe presedintele ERDOGAN si familia acestuia”, de a fi implicata in comertul ilegal cu petrol al gruparii teroriste Statul Islamic.

Sursa foto: caleaeuropeana