Erdogan, ironizat pe prima pagină la Charlie Hebdo! Foto în articol

Reacția dură a Turciei

Charlie Hebdo a deschis, numărul de miercuri al revistei de satiră, cu o caricatură care îl ironizează pe președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Update: Procurorii turci au deschis un dosar de punere sub acuzare a revistei franțuzești Charlie Hebdo, pentru publicarea „caricaturii jignitoare” cu președintele Erdogan înfățișat în lenjerie intimă și ridicând chador-ul unei femei musulmane, anunță Daily Sabah pe Twitter.

Turcia a mai anunțat că va lua toate măsurile legale și diplomatice necesare pentru a răspunde la publicarea caricaturii cu Erdogan de către revista satirică Charlie Hebdo, scrie Reuters.

Știre inițială

Desenul îl prezintă pe Erdogan stă tolănit în fotoliu, în lenjerie intimă, ținând într-o mână o doză de bere și cu cealaltă ridicând tunica unei femei care poartă văl. Mesajul caricaturii: ”În privat, Erdogan e foarte amuzant”!

Președintele francez Emmanuel Macron și-a rechemat, sâmbătă, ambasadorul de la Ankara pentru consultări, după ce Recep Tayyip Erdogan l-a insultat, afirmând că are nevoie de un control psihiatric. Erdogan a spus că Macron ar trebui să își facă un control privind sănătatea mintală în contextul în care liderul de la Paris s-a angajat să apere valorile seculare și să lupte împotriva islamului radical. ”Nu vom renunța la caricaturile noastre”, a mai declarat președintele francez, la începutul săptămânii.

Sursa foto: charlie hebdo