ERDOGAN o ironizeaza pe MERKEL dupa nominalizarea acesteia la PREMIUL NOBEL PENTRU PACE

Presedintele islamo-conservator al Turciei, RECEP TAYYIP ERDOGAN, i-a IRONIZAT vineri pe europeni, propusi la PREMIUL NOBEL PENTRU PACE, pentru primirea a numai ‘30.000-40.000’ de REFUGIATI si amintit ca tara sa a primit 2,5 MILIOANE DE REFUGIATI, informeaza agentia de presa AFP.

‘Unii spun ‘vom accepta 30.000-40.000 de refugiati’ si apoi, dintr-un motiv care imi scapa, sunt prezentati drept CANDIDATI LA PREMIUL NOBEL’, a declarat presedintele turc, care nu a comentat ‘planul de actiune comun’ anuntat mai devreme de Bruxelles.

Dupa ce a afirmat ca Germania isi va deschide granitele in fata a 800.000 — un milion de solicitanti de azil, asteptati sa soseasca in acest an, cancelarul federal german ANGELA MERKEL a fost prezentata anul acesta ca una dintre FAVORITE LA PREMIUL NOBEL PENTRU PACE, atribuit in final Cvartetului pentru dialog national tunisian.

Turcia a primit ‘2,5 milioane de refugiati’, 2,2 milioane de sirieni si 300.000 de irakieni, a amintit Erdogan in timpul unui discurs sustinut la Istanbul.

CITESTE SI: BASESCU DESPRE REFUGIATI: GENEROZITATEA LUI MERKEL AR PUTEA FI LEGATA DE NOMINALIZAREA LA PREMIUL NOBEL

Comisia Europeana a anuntat, in noaptea de joi spre vineri, ca a convenit, in timpul unui summit al sefilor de stat si de guvern din UE care se desfasoara la Bruxelles, asupra unui ”PLAN DE ACTIUNE COMUN” CU TURCIA, pentru a stavili afluxul de imigranti.

Acest plan prevede, potrivit Bruxellesului, noi discutii cu privire la candidatura Turciei pentru aderarea la UE, un acces facilitat la vize pentru cetatenii turci si ajutor financiar pentru aceasta tara.

La randul sau, Turcia va accepta sa primeasca mai multi refugiati si sa intareasca paza frontierelor si lupta impotriva retelelor de traficanti, a precizat Comisia Europeana.

Angela Merkel este asteptata duminica in Turcia, unde urmeaza sa aiba consultari cu Erdogan pe marginea celei mai grave crize a imigrantilor cu care se confrunta Europa dupa Al Doilea Razboi Mondial.

Surs foto: dw