ERDOGAN saluta POZITIA FERMA a G20 IMPOTRIVA TERORISMULUI

PRESEDINTELE TURC, RECEP TAYYIP ERDOGAN, si-a exprimat luni satisfactia in legatura cu ”POZITIA FERMA” IMPOTRIVA TERORISMULUI adoptata ca urmare a ATENTATELOR DE LA PARIS de catre sefii de stat si de guvern din TARILE MEMBRE ALE G20 la incheierea summitului lor din Turcia, relateaza AFP.

”Liderii din G20 s-au unit pentru a arata o pozitie ferma in lupta impotriva terorismului”, a declarat Erdogan in fata presei, incheind lucrarile forumului intrunit de duminica in statiunea balneara turca Antalya.

”A LEGA TERORISMUL FATA DE O RELIGIE ar reprezenta INSULTA CEA MAI GRAVA si lipsa de respect cea mai evidenta fata de cei care practica aceasta religie”, a adaugat presedintele turc.

CITESTE SI: STATUL ISLAMIC PREGATESTE NOI ATACURI (SEFUL CIA)

Erdogan a respins de asemenea orice diferenta intre miscarile teroriste. ”Orice tara care s-ar preta la vreo discriminare (intre grupari) in cadrul luptei impotriva terorismului ar face o grava eroare”, a continuat seful statului turc, care a prezidat summitul G20.

La incheierea reuniunii lor de la Antalya, liderii celor mai bogate tari ale planetei au adoptat o declaratie specifica dupa atentatele de la Paris, revendicate de catre gruparea jihadista Statul Islamic (SI), soldate cu cel putin 129 de morti vineri la Paris.

In textul declaratiei, ei au promis indeosebi imbunatatirea cooperarii lor pentru a limita ”circulatia crescanda a teroristilor straini”.

Sursa foto: journal-neo