Erdogan: TURCIA sustine atacurile aeriene ale SUA fata de STATUL ISLAMIC

Presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, si-a exprimat, marti, sustinerea fata de ATACURILE AERIENE desfasurate de Statele Unite si aliatii lor contra JIHADISTILOR din Statul Islamic (SI) in Siria, declarand ca Ankara ar putea furniza sprijin militar sau logistic acestei operatiuni.

“Vad acestea (ATACURILE AERIENE) drept ceva pozitiv. Ar fi o idee proasta sa inceteze. Acest plan trebuie sa continue”, a declarat Erdogan, la New York.

Citeste si: AMERICANII AU BOMBARDAT POZITII ALE TERORISTILOR IN SIRIA – PENTAGON

Intrebat cu privire la modul in care Turcia ar putea contribui la operatiune, Erdogan a afirmat: “Vom lua toate masurile necesare pentru a combate TERORISMUL”.

“Aceasta implica toate modalitatile de sustinere, inclusiv in mod militar si politic. Aceasta implica un sprijin politic sau logistic”, a adaugat el.

Ankara a afirmat ca prioritatea sa este de a asigura securitatea celor 46 de cetateni turci tinuti OSTATICI de SI, dupa ce au fost RAPITI in orasul Mosul din Irak.

Citeste si: ISRAELUL A DOBORAT UN AVION SIRIAN CARE SURVOLA PLATOUL GOLAN

AVIOANE MILITARE din Statele Unite, Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Bahrain si Qatar au efectuat marti RAIDURI AERIENE in Siria, vizand pozitii ale grupului terorist sunnit Stat Islamic si ale unei celule Al-Qaida, Khorasan.