SE SCOALA INAINTEA TA? De ce BARBATII au ERECTIE la prima ora a DIMINETII

Multi barbati se trezesc dimineata si observa ca au organul genital in erectie. Uneori le este de ajutor pentru ca pot incepe o partida de sex spontana cu iubita lor, alteori situatia poate deveni jenanta si enervanta. Au fost emise mai multe teorii stiintifice pana acum legate de acest fenomen erotic. Afla ce anume provoaca erectia de dimineata si daca exista vreun motiv de ingrijorare in cazul in care partenerul tau nu o are o perioada mai lunga!

Erectia de dimineata: cauzele stiintifice

Erectia de dimineata, cunoscuta in termeni medicali sub denumirea de tumescenta peniana nocturna (TPN), nu avea o cauza clara pana acum. Ea este spontana si apare in timpul somnului ori la putin timp de la trezire, insa specialistii au descoperit ca o poate experimenta si fatul in viata intrauterina. De obicei, barbatii sanatosi pot avea, in medie, intre 3 si 5 erectii pe noapte, fiecare dintre ele putand sa dureze intre 25-35 de minute.

CITESTE SI: Corpul femeii, un mister pentru barbati? Iata 9 lucruri pe care nu le inteleg!

Reprezentantii sexului opus nu au nevoie in mod special de stimuli erotici pentru a avea o astfel de erectie. Prin urmare, nu trebuie sa te gandesti neaparat ca partenerul tau tocmai a avut un vis erotic. Totusi, ce anume conduce la acest fenomen? Citeste mai jos care pot fi cauzele erectiei de dimineata!

 Vezica urinara plina

Daca un barbat a baut mai multe lichide inainte de culcare, este normal ca vezica sa se umple peste noapte. Imediat ce se intampla acest lucru, penisul intra in starea de erectie. Specialistii spun ca acest fenomen ar putea sa fie o reactie a organismului, un fel de semnal de alarma, ca barbatul ar trebui sa se trezeasca si sa mearga la baie pentru a-si goli vezica urinara.

Somnul REM

Somnul REM (Rapid Eye Movement – miscarea rapida a ochilor) este o alta cauza suprinzatoare care conduce spre erectia de dimineata. Activitatile cerebrale care se intampla in acele momente nu au neaparat legatura cu visele, insa cercetatorii au descoperit ca atunci se activeaza o zona a creierului numita centru pontin. Primul efect este dilatarea vaselor de sange care conduce si la marirea penisului in dimensiune.

CITESTE SI: 7 fraze pe care barbatii nu vor sa le auda de la tine!

Desi barbatii nu sunt incantati de cele mai multe ori de erectia de dimineata, totusi ea este extrem de utila pentru organism, avand in vedere ca il mentine  sanatos. Spre exemplu, acest fenomen previne instalarea fibrozei cavernoase, o afectiune ce conduce in cele din urma la disfuctie erectila.

Sursa: divahair