Erling Haaland pleacă de la Dortmund! Clubul de top care a anunțat transferul și cifrele afacerii

Manchester City a anunțat oficial, marți, că a ajuns la un acord de principiu pentru transferul atacantului norvegian Erling Haaland de la Borussia Dortmund.

„Manchester City poate confirma că a ajuns la un acord de principiu cu Borussia Dortmund pentru transferul lui Erling Haaland de la 1 iulie 2022. Urmează ca Manchester City să finalizeze termenii contractului și cu fotbalistul”, se arată în comunicatul postat de oficialii lui City pe Twitter.

Manchester City a anunțat Borussia Dortmund că va activa clauza de reziliere a contractului, dar și că Haaland a trecut vizita medicală luni. ”Cetățenii” vor plăti scump această mutare, jurnaliștii de la cotidianul Daily Telegraph avansând o sumă minimă de un sfert de miliard de euro care arată, defalcat, astfel:

75 de milioane, sumă de transfer;

125 de milioane salariu total, pe 5 sezoane;

50 de milioane bonusuri pentru firma de impresariat a familiei Raiola și pentru Alf-Inge Haaland, tatăl lui Erling și fost jucător la Manchester City. Totodată, pe lângă aceste 250 de milioane vor fi și primele de performanță promise jucătorului. Pentru meciuri, goluri și trofee.

Sursa foto: bild.de