Este adevărat că există o insulă cu un lac, ce conține o insulă cu un lac, ce conține o insulă cu… un lac? Video

Unul dintre cele mai neobișnuite locuri din lume este Lacul Taal de pe insula Luzon din Filipine. Lacul Taal, care se află pe insula Luzon, are o insulă (Insula vulcanului) care are un lac (Crater Lake) care conține o mică insulă numită Vulcan Point. Interesant, nu-i așa?

Această anomalie a naturii se găseşte pe insula filipineză Luzon care este cu totul, un loc de-a dreptul impresionant. Luzon este unul dintre cele trei șiraguri de insule mari și conține o ciudățenie a reliefului.

Aici se găseşte vulcanul Taal, în al cărui crater se află o mică insulă. Nu ar fi nimic atât de ieșit în comun dacă vulcanul nu ar fi și el așezat în lacul altei insule. Și astfel începe una dintre cele mai ciudate povești ale reliefului de pe Terra.

Insula Vulcan este locul unor erupţii istorice ale vulcanului Taal şi este responsabilă pentru conţinutul sulfuric al lacului. Craterul din partea de sus a insulei Vulcan este umplut cu apă și astfel a luat naştere lacul Crater. Vulcan Point este o mică umflătură, aflată pe lacul Crater. Fix ca o păpușă Matrioșka (o păpușă viu colorată, goală pe interior, în care sunt introduse alte păpuși, mai mici, identice).

Sursa traducere: shtiu.ro