“ESTI BUCURESTI”, program de FINANTARI NERAMBURSABILE pentru proiecte si actiuni culturale

Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti “ArCuB” a anuntat marti lansarea programului “ESTI BUCURESTI”, in cadrul caruia vor fi acordate FINANTARI NERAMBURSABILE pentru proiecte si actiuni culturale.

Obiectivele principale ale acestor sesiuni de finantare derulate de “ArCuB” sunt sustinerea si promovarea valorilor culturale prin intermediul programelor, proiectelor si actiunilor culturale, care au la baza o prezentare activa a diversitatii continuturilor si expresiilor artistice.

FINANTAREA NERAMBURSABILA oferita in cadrul proiectului Esti Bucuresti vizeaza urmatoarele domenii culturale de referinta: arte vizuale, artele spectacolului, fara a se limita insa la teatru, muzica, dans, educatie prin cultura si film (eveniment, festival).

Citeste si: STRATEGIA CULTURALA si CREATIVA a Bucurestiului pentru perioada 2015-2025, in DEZBATERE PUBLICA

Prioritatile de finantare in anul 2015 au in vedere ofertele culturale din aceste domenii, care pun in valoare identitatea culturala locala si modalitatile de integrare a acesteia in spatiul european, utilizeaza arta ca mijloc de regenerare a comunitatilor locale si activarea urbana, urmaresc contributia artei la inlaturarea sau diminuarea stereotipurilor si la schimbarea mentalitatilor si pun in valoare cladiri, monumente, spatii publice, zone relevante pentru identitatea si istoria locala/comunitara.

De asemenea, vor fi avute in vedere ofertele culturale care ofera fiecarui copil sau tanar, indiferent de mediul socio-economic din care provine, posibilitatea de a participa la evenimente culturale de valoare sau oportunitatea de a-si aprofunda interesul sau talentul pentru expresiile artistice, in cadrul sau in afara scolii.

Totodata, sunt vizate ofertele care au drept scop formarea profesionala in sectorul artei si culturii, la standarde competitive la nivel european si international, precum si cele care promoveaza schimbul de experienta intre creatori sau organizatii care dezvolta propuneri ori proiecte culturale.

Citeste si: BUCURESTIUL si-a lansat CANDIDATURA la titlul de CAPITALA EUROPEANA A CULTURII 2021

Suma totala disponibila pentru sesiunea de FINANTARE NERAMBURSABILA in cadrul programului “ESTI BUCURESTI” este de 4.500.000 lei, iar solicitantii vor putea beneficia de un plafon maxim de finantare de 70.000 lei pentru fiecare proiect in parte.

Pentru a primi FINANTARE NERAMBURSABILA pot aplica persoane fizice autorizate, asociatii, fundatii si institutii publice de cultura infiintate in conditiile legii romane (altele decat cele din subordinea Primariei Municipiului Bucuresti) si societati comerciale autorizate care deruleaza activitati culturale. In cadrul acestei sesiuni de finantare, solicitantii pot depune maximum doua oferte culturale.

Informatii suplimentare privind continutul dosarelor de aplicatie, detalii referitoare la modalitatea de transmitere a acestora, precum si procedura de selectare si evaluare a propunerilor de proiecte sunt disponibile pe site-ul www.arcub.ro, la sectiunea Finantare. Pentru eventuale clarificari, toti cei interesati sa beneficieze de finantare in cadrul programului “ESTI BUCURESTI” pot trimite un e-mail pe adresa finantare@arcub.ro.